Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka Saši (9) si oddechla, policie ho našla!

Autor: evakk, zb - 
27. dubna 2011
20:22

Noc plnou hrůzy prožila Andrea Dutkovská (31) z Plzně. Měla veliký strach o život svého syna a bála se, že ho možná už nikdy neuvidí. Její syn Alexandr G. (9) totiž v úterý zmizel. Lidé ho naposled viděli před 13. základní školou v městské části Slovany. Na vyučování ale chlapec nepřišel, domů nedorazil a slehla se po něm zem. Naštěstí vše dobře dopadlo, chlapec byl již předán matce.

Policisté pak na webu zveřejnili informaci, že hoch je v ohrožení. Vše naštěstí dobře dopadlo. Alexandra našli včera večer policisté v plzeňské čtvrti Bory. „Volal nám svědek, že chlapce viděl. Na místo ihned vyjeli policisté a dítě opravdu našli. Teď ho předávají matce,“ řekla Blesku Martina Korandová z ředitelství policie Plzeň-město.

Vše začalo tím, když se Alexandrova matka vrátila v úterý večer domů z práce. „Přišla jsem kolem osmé. Kluk doma nebyl. I když se občas někde zapomene, volá mi na mobil, že přijde déle. A to taky vždy dodrží. Proto jsem teď měla o něj strach,“ vzpomíná Dutkovská. „Začali jsme ho s přítelem hledat. Syn hraje závodně fotbal a tak jsem si myslela, že se cestou z tréninku zapomněl někde v parku. A tam kope s míčem. Pak jsem volala příbuzným do Nýřan, jestli Alexandr není u nich a obvolala i jeho kamarády. Nikde nebyl, tak jsem volala policii,“ dodává Dutkovská.

Chodil za školu

Alexandra lidé naposledy viděli v úterý kolem 12.30 hodin před školou. „Na vyučování ale nebyl. Jeho bratr říkal, že Alexandr zůstal doma, protože mu není dobře. Kluk je chytrý, ale škola pro něj není na prvním místě. Už se také stalo, že z domova odešel do školy, ale tam nedorazil. Domů ale odpoledne přišel jako z vyučování,“ prozradila Blesku ředitelka školy Zdeňka Vrátníková s tím, že neví o žádném jeho průšvihu ve škole, kvůli kterému by hoch třeba utekl z domova.

„Syn se dobře učí. Chodí do kroužků, kde se učí vařit a vyrábět keramiku. Ale za posledních 14 dní už byl dvakrát za školou. Jeho táta, na kterém kluk visí, nastoupil v té době do vězení. Tak jestli si kluk nemyslí, že když bude zlobit, dostane se za ním,“ plakala včera matka.

manolla1 ( 28. června 2011 21:48 )

crakazasecrak..., ty máš vážně vygumovaný mozeček - jsi případ - pro Dr. Chocholouška ..., od takových blbečků raději dál Bláznům se nemá odporovat! !

manolla1 ( 28. června 2011 21:43 )

crakazasecrak jsi nejen D-E-B-I-L ale i korunovaný V-Ů-L !!!

crakazasecrak ( 30. dubna 2011 12:09 )

oni jsou normální..ale ty ne

crakazasecrak ( 30. dubna 2011 12:08 )

tak si ho adoptuj ,sběratelko odpadu!

pgga ( 29. dubna 2011 00:33 )

Jak je mozne: MODEATOR Blesku..ze takovy hnus..vulgarita..primitivismus...atd..se na Blesk "trpi"? Proc? Jste tam normalni?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání