Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drahušku poškrábala kočka, tvrdí její babička

Autor: Richard Veselý, Jitka Stefanidesová, Kjos - 
24. února 2011
12:11

Byla Drahuška (6) obětí teroru? „Ano, můžu to potvrdit, dívka nesla jednoznačně známky týrání. Na dětském oddělení ležela deset dní,“ řekl lékař Martin Holcát. Za tvrzením nemocnice pevně stojí vychovatelky z Klokánku i Drahuščina dětská lékařka. Jediným, kdo se proti tomu tvrdě ohrazuje, je Drahuščina babička, která ji má v pěstounské péči!

Podle zprávy policie jsou pěstounka a její druh podezřelí z týrání. Drahušku údajně surově bili, nedávali jí jíst a nechávali ji spát ve sklepě a na půdě připoutanou drátem a řetězem .

„V tom sklepě je akorát nepořádek a na půdě sláma po králících. Kdybychom tam holku nechávali spát v těch mrazech, nepřežila by to ani den,“ říká pěstounka.

„Moji dceru jste viděli, připadá vám podvyživená? V sedmi letech měla skoro osmdesát kilo a Dráža je něco podobného. Vždycky měla velkou chuť k jídlu a dojídala i po ostatních,“ tvrdí Babička.

A kde podle ní Drahuška přišla ke škrábancům, modřinám a bolákům na nohách? Škrábance na obličeji prý měla od kočky a modřiny od hraní s ostatními dětmi. Podle ředitelky Klokánku Drahuška vypověděla, že musela stát bez botiček ve sněhu. Kvůli omrzlinám holčičce hrozila amputace dolních končetin.

„My nejsme blázni, proč bysme něco takového dělali? Omrzliny má kvůli tomu, že jsme měli rozbitý kotel a v domě byla zima. A taky proto, že neposlouchala a chodila ven jen v pantofl ích,“ rozčiluje se babička. „Dcera byla o víkendu v Klokánku a Dráža křičela, že chce jít zpátky za babičkou. Copak takhle se chová týrané dítě?“ dodává.

Tady prožila Drahuška peklo

Chátrající domek na konci vesnice nedaleko Prahy. Tady Drahuška (6) vyrůstala. Reportéři Blesku navštívili rodinu, která ji vychovávala. A podle policie také týrala.

V malém domku žije babička Drahušky společně se svým přítelem, dvěma syny (12 a 16) a Drahuščinou sestřenicí (8). Občas je zde i Drahuščina matka (25) se svou mladší dcerou. Budova je zchátralá, rodina prý na její opravu nemá peníze. „Partner je bez práce, musím to celé táhnout sama,“ stěžuje si babička. V domě podle jejích slov před časem praskl kotel a rodina byla bez topení. Právě to prý bylo příčinou Drahuščiných omrzlin. „Teď už tady máme nový kotel,“ ukazuje.

Za zdmi tohoto domu prý týrali Drahušku Za zdmi tohoto domu prý týrali Drahušku | David Malík

Rodina je sociálně slabá, dvůr místy připomíná skladiště. „Moje děti jsou tak týrané, že tady mají počítač, playstation, dvě televize a teď dostaly výstroj na hokej,“ rozčiluje se Drahuščina babička a oba synové její slova potvrzují. Přesto právě za zdmi tohoto domu podle policejního protokolu i názoru lékařů docházelo k děsivému trápení. Drahuška skončila v nemocnici podvyživená, s omrzlinami, škrábanci a modřinami.

verun1989 ( 25. února 2011 22:32 )

POVĚSIT...a obě!!!!!

pexeska ( 25. února 2011 08:26 )

ja ti dam kocku ty s.vine jedna

buban ( 24. února 2011 22:31 )

S Vasim prispevkem nutno souhlasit-az po posledni vetu. Nefungovala, jenom se o tom nedalo cist.

buban ( 24. února 2011 22:27 )

taky jsem si to cetla opakovane, ale konekoncu-kdyz se na "babi" podivate pozorne, je jasne, ze ta rozeznava cislice jen na slozenkach od socky. Nejaka kila ma evidentne v (_Y_). Nakonec-geneticka vybava k nadvaze je tam zcela evidentni, ze?

nadaska ( 24. února 2011 21:14 )

Samozřejmě že pro peníze, to je teď nový hit mezi sockama, berou si do péče navájem děti svých příbuzných, protože prý na každé pak dostanou až 6000,- měsíčně. Ale je zajímavé, že u nich nikdo nepátrá, v čem pak ty děti vlastně vyrůstají a zda aspoň zlomek z těch peněz co na ně stát těm tzv. pěstounům dává, se dostane na potřeby pro ty malé chudáčky. Nejlepší je, že moji známí, slušní lidé, oba pracují, mají hezký byt, tak ti dítě nedostanou, protože jsou cukrovkáři a dokonce má jeden z nich nadváhu. A to je náš skvělý systém.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání