Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabil kojence! Teď si nic nepamatuje

Michal N. je obžalován z vraždy kojence
 (Autor: čtk)
Autor: ČTK, raj, apk - 
26. října 2010
18:08

Ze zavraždění sedmiměsíčního kojence se zpovídá před soudem v Českých Budějovicích Michal N. (23). Synka své přítelkyně, který v noci plakal, údajně přikryl polštářem a dekami. Dítě zemřelo na poškození plic. Muži hrozí 15 až 20 let, podle státní zástupkyně ale také trest výjimečný.

Případ se stal v noci na 13. června na Jindřichohradecku. Když dítě ani pod pokrývkou nepřestalo plakat a obžalovaný chtěl spát, údajně si na ně lehnul. „Soudní lékař konstatoval, že důvodem smrti nebylo udušení, ale zhmoždění plic,“ uvedla žalobkyně.

Byl opilý

Obžalovaný včera vypovídal v rozporu s tím, co řekl policii. Nevzpomínal si, co se přesně tehdy v noci stalo. Uvedl, že byl opilý. V noci ho prý probudila přítelkyně jeho partnerky a křičela na něj, že udusil dítě.

Michal N. uvedl, že se kojence snažil oživit masáží srdce a umělým dýcháním. Když přiběhli další lidé z baru, utekl. Ti pak podle svědků pokračovali v oživování dítěte a zavolali záchrannou službu.

Nutil ji k prostituci

Matka dítěte, která s obžalovaným mužem nějakou dobu na různých místech žila, u soudu uvedla, že ji nutil k prostituci. Často pil a peníze utrácel v hracích automatech. Když vydělávala, o dítě se staral. Před neštěstím partnerovi oznámila, že s prostitucí končí a odstěhuje se k otci.

Rozejít se s ním ale nechtěla. Přijal to prý klidně. V noci na 13. června ji prý nechtěl pustit do pokoje penzionu, dokud nevydělá peníze. Obžalovaný včera u soudu řekl, že lituje toho, co se stalo.

hanem ( 1. listopadu 2010 08:36 )

žádné vězení...........TREST SMRTI !!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání