Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena utopila dítě v záchodové míse!

Jak přesně k tragédii, která vedla k usmrcení novorozence, došlo teď zjišťuje policie
Jak přesně k tragédii, která vedla k usmrcení novorozence, došlo teď zjišťuje policie  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Krvs, Kateřina Moravcová - 
1. října 2010
20:30

Mrtvé tělíčko čerstvě narozeného dítěte našli záchranáři v záchodové míse v ubytovně v Plzni na Karlově. Nařízená pitva odhalila, že matka (20) dítě bezprostředně po porodu zabila. Jak k tragédii došlo, policie zjišťuje.

Na případ upozornilo Právo. Podle něj soudní zpráva patologů vypovídá o tom, že dvacetiletá Slovenka miminko krátce po porodu utopila v záchodové míse. Kriminalisté se odmítli k případu vyjadřovat.

„Na tísňovou linku jsme minulý pátek kolem šesté hodiny večer přijali hlášení od muže, který tvrdil, že jeho těhotná družka krvácí a potrácí. Oznamovatel mluvil ale velmi zmateně, údajně pospíchal do práce,“ potvrdila Blesku mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Byla to poporodní psychóza?

Záchranáři ale na místě zjistili, že se o potrat nejedná. Navíc tělíčko děťátka našli v záchodové míse. „Dítě bylo podchlazené a v bezvědomí. Bohužel se ho nepodařilo zachránit,“ dodala Ptáčková.

Případem se na popud záchranářů zabývá policie. „K případu se nebudeme vyjadřovat,“ uvedla policejní mluvčí Martina Kohoutová. Znalci nyní budou zkoumat, zda byla žena ve stavu poporodní psychózy.

e.44 ( 1. října 2010 21:51 )

Samozřejmě že bez medikace se dá porodit. Vždyť žena může v porodnici medikaci odmítnout. Ale přítomnost doktora je důležitá pro případ nečekaných komplikací. A kdyby v článku zmiňovaná žena rodila v porodnici, tak by dítě žilo. A to ať už je za jeho úmrtím poporodní psychóza nebo úmyslné zabití v případě že dítě nechtěla. S psychózou by jí doktoři pomohli a v případě nechtěného dítěte se ho mohla zříct a někdo by ho adoptoval.

mrum ( 1. října 2010 21:18 )

Budou zase tvrdit, že bez medikace, bez oxytocinu, bez nástřihu, bez jejich úžasné pomoci není možné porodit????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání