Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strašlivá tragédie: V porodnici uhořela čtyři miminka!

Oheň v bukurešťské porodnici zabíjel...
Oheň v bukurešťské porodnici zabíjel...  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
17. srpna 2010
19:17

Při explozi a následném požáru v porodnici v rumunské Bukurešti uhořeli čtyři novorozenci v inkubátorech. Dalších sedm novorozenců a dvě těhotné ženy utrpěli popáleniny a další zranění. Tragédie se stala na novorozenecké jednotce intenzivní péče, kde ležely hlavně předčasně narozené děti.

"Večer jsme najednou cítily kouř a slyšely jsme křik dětí a maminek z patra nad námi," vypověděly maminky, které byly ve chvíli neštěstí o patro níž.

Požár se hasičům podařilo rychle uhasit, ale čtyřem čerstvě narozeným dětem už nebylo pomoci. Sedm dalších dětí má popáleniny na více než 50 procentech těla a jsou ve vážném stavu.

K výbuchu došlo v pondělí večer v porodnici ve čtvrti Giulešti na severozápadě rumunské metropole. Na místě zasahovaly desítky hasičů. Před budovou čekali příbuzní rodiček, kteří toužili slyšet optimistické zprávy...

Podle rumunských médií mohla explozi způsobit závada klimatizace. V nemocnici je stále hospitalizováno asi třicet rodiček s dětmi.

djaba ( 17. srpna 2010 22:41 )

Chudáčové

zirafa ( 17. srpna 2010 20:38 )

chudáci rodiče.... chudáci miminka taková tragédie... dávali to ve zprávách.... jen přemýšlím nad tím, že si hned zpočátku nikdo nevšiml, že začíná hořet... vždyť takové oddělení by mělo být pod neustálým dohledem.... když jsem viděla ty maminky, čerstvě po porodu, až se mi chtělo brečet....

Zobrazit celou diskusi