Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena porodila v letadle, dítě vyhodila do odpadků

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, šim - 
13. září 2010
08:29

Filipínské úřady se snaží najít ženu, která porodila v letadle letícím z Bahrajnu do Manily a novorozeně odložila do odpadků. Živého chlapečka zabaleného v papírových ubrouscích našli zaměstnanci ochranky v pytli s odpadky v neděli.

Novorozenec byl ihned přepraven do letištní nemocnice, kde ho omyli a nakrmili. Pak se dokonce slabě rozplakal. "Je zdravý, jeho životní funkce se zdají být podle lékařů v pořádku," řekla novinářům zdravotnice Kate Calvová.

Novorozeně zachránil zaměstnanec ochranky, který si všimnul, že se v pytli s odpadky vynášenými z letadla společnosti Gulf Air něco hýbe. Chlapeček dostal jméno George Francis podle kódového označení společnosti GF. Společnost Gulf Air zatím případ nijak nekomentovala.

Správa sociální péče, která chlapečka převzala, už zalarmovala policii, která zahájila pátrání po matce, jíž hrozí trestní stíhání. Novorozeně by mělo být předáno jejím příbuzným, anebo v případě nezájmu dáno k adopci.

V zahraničí pracuje zhruba každý desátý Filipínec; ženy se většinou živí jako služky a muži jako dělníci, a to převážně na Blízkém východě. Najít si práci v zahraničí je na zhruba devadesátimilionových Filipínách vnímáno coby způsob, jak uniknout bídě a nezaměstnanosti doma.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi