Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anna (21): Místo ubité Kristýnky objímá fretku!

Autor: kamp, Jitka Žigová - 
20. září 2010
15:56

Společností opovrhovaná a zatracovaná se už půl roku těžko protlouká životem Anna (21) z Náchodska. Dokonce si ostříhala vlasy, aby ji lidé nepoznávali, a přestali se ptát, proč nečinně přihlížela, jak manžel (30) dusil polštářem a pěstí bil k smrti jejich dvouměsíční dcerku Kristýnku, jen proto, že mu vadil její pláč.

Matku ubitého miminka po jeho tragické smrti nezavrhla jen veřejnost, ale i její rodiče a blízcí. Zůstala jí jen hrstka kamarádů. Kdyby nebylo rodiny vraždícího manžela, asi by už dávno byla bezdomovkyní.

Pronajatý byt v domě, kde začala žít s manželem po narození Kristýnky, musela opustit, protože přestala mít na nájem. Navíc tam už nebyla vítána. Na léto jí poskytla azyl a stravu její švagrová a posledních pár týdnů je Anniným domovem byt rodičů jejího chotě.

Nový vzhled, nový život?

„Když přišla, měla jen ruksak. Ani jsem ji v těch krátkých vlasech nepoznala. Řekla, že se dala ostříhat, aby ji neotravovali lidi,“ přiznala Annina tchýně. „Vzala jsem ji k nám, ale moc se mnou nekomunikuje. Nic ji nezajímá, nic nedělá. Ani neuvaří. Je hrozný flegmatik. Skoro celý den prospí. Pak sedí v baru, někde se toulá, flámuje. Vrací se domů často až k ránu. Ale střízlivá,“ popsala nynější život Anny.

„Jak platí za pití, nevím. Já jí peníze nedávám, mám jen penzi. Práci ale nemá a podporu nedostává,“ dodala důchodkyně. Když volala Anniným rodičům o radu, co se snachou dělat, její otec odpověděl, ať ji vyhodí. „Zatím bude u nás. Co chce dělat dál, neříká. Jen sdělila, že se rozvede, a nechá si synovo příjmení. A když bude mít někdy dítě, chce prý být svobodnou matkou,“ tlumočila slova své snachy.

Hrozba kriminálu

Co se Anně honí hlavou, nezjistil ani Blesk. Při pokusu o komunikaci s ní se potázal s neúspěchem. Reportérům se ji pouze podařilo vyfotografovat. Mazlila se zrovna s fretkou, kterou jí půjčila kamarádka.

Jisté je, že Anna nemá růžové vyhlídky. Policie nedávno došla k závěru, že i ona nese na tragédii své dcery podíl viny, a nařkla ji z týrání dítěte. Hrozí jí až osm let vězení. „Ani o tom ale nemluví. Řekla na to, že zavřít ji můžou, a pustit musí,“ prozradila Annina tchýně. Její vraždící manžel je ve vazbě. Může dostat až doživotí.

dymesko ( 24. září 2010 10:35 )

naprostý souhlas,dobře a výstižně napsáno

mapa45 ( 24. září 2010 07:50 )

Politici začali upřednostňovat matky a "cpali " jim peníze. Mnoho ze sociálně slabších žen počalo dítě jen k vůli porodnému, mateřské a také proto, že nemusí pracovat. Dítě je jim pak na obtíž a tak se stane to, co se stalo. Výrok jedné mladé ženy ze sousedství:No jasně raději jsem si nechala udělat druhé díte, než bych jako socka mazala každý den do práce. Havaj, mám vystaráno nejméně na 8 let. Celé dny vysedává s ostatními maminkami v nákupním centru, nevaří, dítěti koupí něco u Mac Donalds . Když si uvědomíte, že důchodce 45 let pracoval a nyní má tak malou penzi, že nevýjde a tyto matky do práce nikdy nenastoupily a ani nehodlají. A když pak dítě omrzí a je na obtíž může se stát i to co se stalo

mapa45 ( 24. září 2010 07:44 )

Stát nabídl matkám penízea tím spustil vlnu

pgga ( 20. září 2010 20:59 )

Presne tak. temto lidem se rika psyhopath-lide kteri nevedi bohuzel co je dobre a co je spatne.Pokazde ,VZDY maji nejakou omluvu za jejich jednani a je to nekoho jineho chyba(vina) atd...!Pro zajimavost jsem cetla dalsi clanky souvisejici s touto tragedii-a bohuzel mne neprekvapil nazor teto "matky" ktera se vyjadrila" Manzel to nechtel udelat,kdyz jsem chtela zasahnout bylo pozde...atd!"ABsolutni "utlum" co se ji tyce...ale co s ni? A co s nim? Tady se to zde resi takto: Zavrit a navzdy,ne temto lidem neni pomoci.

gevi ( 20. září 2010 20:43 )

Já si myslím, že tito lidé mají chorobně nevyvinutou sociální složku osobnosti. Prostě nejsou schopni uvědomit si, že jejich jednání těžce ubližuje jiným nebo je i zabíjí. Takto duševně ochuzení lidé by tak jednali i kdyby se psychologové a psychiatři snažili sebevíc. Jak myslíte, že by se měl problém řešit, kdyby společnost nebyla - jak vy říkáte - nemocná? Bylo by jisté řešení, a sice odstranit tyto lidi z běžné společnosti. Jenže v Evropě 21. století? Nemyslitelné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání