Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sadistický vrah dívky (†13): Chce zůstat v ústavu!

Autor: rvs, rum - 
7. ledna 2010
16:48

AKTUALIZOVÁNO: Po šesti letech měl být tento týden propuštěn z výchovného ústavu mladý vrah Robin P. (19). Ten 1. ledna 2004 zavraždil svou třináctiletou spolužačku a po vraždě ji ještě znásilnil. V ústavu ho na jeho žádost ještě nechají - ale pouze několik dnů.

"Robin P. se u nás vyučil kuchařem a měl by být nyní propuštěn, protože skončila nařízená ochranná léčba," řekl pro Blesk.cz ředitel výchovného ústavu Klíčov v Praze 9 Patrik Matoušů. "Na vlastní žádost u nás nakonec ještě zůstane, ale pouze na maximální dobu 14 dnů. Pobyt si bude muset platit sám," dodává ředitel.

Zabil spolužačku (†13) kvůli sexu!

Hrůzný čin se stal u obce Kmetiněves nedaleko Slaného. Policisté vraha našli až za devět měsíců, poté co podrobili několik set lidí testům DNA.

Podle psychiatrů trpí mladík nebezpečnou sexuální deviací – nekrofilním sadismem. K tomu, aby bral léky, které ho udržují v klidu, ho ale nyní nemůže nikdo nutit. Stačí přitom, aby léky vysadil a znovu může dojít k tragédii! "Teď může klidně do televize říct, že už je neužívá, a nikdo mu to nemůže jakkoli vytknout či nařídit," komentuje to psychiatr Jiří Švarc pro deník MF Dnes.

Lidé v obci mají strach z toho, co všechno se může stát. „Jsme silně znepokojeni, protože ten člověk bude absolutně nekontrolovatelný. Pokud se nebude léčit, za chvíli se něco podobného může stát znovu. A pak si teprve všichni budou rvát vlasy, že mohli takového člověka bez jakéhokoliv dozoru vypustit na svobodu,“ řekl pro Blesk.cz starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil.

Změna v zákoně. Nebezpeční pacienti mimo kontrolu!

Kvůli změně v trestním zákoně hrozí, že se nebezpeční psychiatričtí pacienti ocitnou mimo kontrolu! Na rozdíl od minulosti už nebudou mít nebezpeční psychotici za povinnost brát předepsané léky, ani být v kontaktu s psychiatrem.

Pokud pacient s násilnými sklony kvůli vysazení léků v záchvatu nepříčetnosti někoho zraní nebo zabije, soud ho nemusí poslat do vězení, ale může mu pouze znovu předepsat ochranou léčbu, jejíž zásady pacient už dříve nedodržoval. Nabízí se jednoduchá otázka: Kdo se to tady vlastně zbláznil?

mysitek ( 31. ledna 2010 20:52 )

tak koukám na vaše příspěvky a hlavně na ty názory. kolik vrahů běhá na svobodě a nikdo to neřeší... jen tohohle budete řešit pořád. Podle mně by tu šanci dostat měl. nikdo neříká že to neudělá znova, ale také nikdo neříká že to udělá. pořád tu říkáte jak je mamince té holky kterou zabil, ale jak je jeho rodičům už nikdo neřeší. Jak by bylo vám, kdyby tohle udělalo vaše dítě a oni ho ve třinácti zavřeli? a jak by vám bylo kdyby ho už třeba nikdy pustit neměli? Přemýšlely jste i nad tím? a že jestli je fakt nemocnej, tak to rodiče ovlivnit nemohli...

gips ( 9. ledna 2010 10:56 )

třeba v Brazílii je prý taková skupina lidí,kteří v případě nepřijatelného rozsudku nad vrahem tohoto navštíví a vše rychle vyřeší.Všichni jsou spokojeni a nikdo si nestěžuje.Ví se o tom,ale napíší do novin,že spáchal sebevraždu.Funguje to prý mnoho let.

zdeneko ( 9. ledna 2010 09:30 )

Soudce, který vydá jakýkoliv rozsudek, který umožní aby se pachatel tak hrůzného činu dostal na svobodu by si měl uvědomit, že v té chvíli vydává i rozsudek smrti pro nejméně jednu další nevinnou oběť. Vina pak leží i na každém jedinci, který se podílel na připravě, nebo schváleníí právní normy, které k takovému nezodpovědnému rozhodnutí mohou vést.

hookr ( 8. ledna 2010 20:12 )

Tento člověk jestli se tak dá vubec nazvat patří do těžkého kriminálu doživotně,a ne jít na svobodu s čistým trestním rejstříkem,nechápu,vlastně chápu v čr je možné všechno!!!

procolharum ( 8. ledna 2010 19:37 )

Jojo chce to znovu udělat změnu v zákoně, by tihle nebezpeční lidé byli tvrdě trestání a bylo jim možno nařídit trvalé braní léku a hlavně takovíto lidé podle mě nemají co dělat v normální společnosti, ale mají být na doživotí v blázinci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání