Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sériový lupič dopaden: Na poštách kradl, aby měl na dluhy

Autor: hra - 
12. srpna 2009
17:02

Čtvrt roku stačilo maskovanému násilníkovi z Uherského Hradiště k tomu, aby se stal postrachem zaměstnanců pošt jižních a západních Čech. S pistolí v ruce vyloupil 8 poštovních poboček. Nyní spadla klec. Policie lupiče dopadla.

Osudnou se mu stala až pošta v Ostrovci na Písecku, kde na něj policisté už čekali. Po krátké přestřelce skončil v cele. Hrozí mu až 8 let za mřížemi.

„Podobná série loupežných přepadení se momentálně v Čechách neřeší. Provedli jsme řadu opatření, ale vše bylo marné. Až jsme vytipovali na Strakonicku, Písecku a Prachaticku 27 pošt, které jsme 14 dní nepřetržitě hlídali. Jedna z nich pak vyšla,“ uvedl strakonický vrchní komisař František Toman.
Policisté si na lupiče počkali v Ostrovci. Dopadli ho po pár kilometrech. „Nejdříve jsme ho chtěli vytlačit ze silnice, zastavil až po zásazích do auta,“ řekl Josef Bláha z píseckého policejního ředitelství.

Při výslechu čekali na vyšetřovatele překvapení. Ukázalo se, že nejde o ostříleného kriminálníka. Muž dosud nebyl trestán a loupit začal kvůli dluhům. Choval se však jako profesionál. Půl roku pracoval na Strakonicku jako lesní dělník a dobře znal vedlejší cesty. Na těch se vždy policistům ztratil. Navíc často měnil registrační značky na autě. Při přepadení používal bubínkový revolver na poplašné náboje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání