Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nechtěl pít na ´sekyru´, tak si vytisknul stovky!

Autor: Jana Ulrichová - 
31. ledna 2009
05:20

Nezvykle vyřešil finanční tíseň Josef P. (30) z Křešic na Litoměřicku. V hospodě, kde měl už dříve problém kvůli nezaplacené útratě, nechtěl zřejmě riskovat další konflikt.

Zaplatil proto padělkem, s největší pravděpodobností vlastní výroby. Teď se o něj kvůli tomu zajímá policie.

"Měl útratu za 118 korun. Vysypal na stůl stovku s drobnýma a utekl. Servírka si hned všimla, že je bankovka falešná. Vyběhl jsem za ním a ptal se, zda to myslí vážně. Řekl, že jo, tak jsem zavolal policii," popsal majitel hospody František Hensch.



"Stovka byla okopírovaná. Byl to výrazně bílý papír se zeleným potiskem bez ochranných znaků," popsala servírka Veronika Fričová (19). Podobnou zkušenost mají i v místní prodejně. "Platí s tím všude. Taky nám jednu podstrčil," řekla prodavačka.

Josef P. měl několik vysvětlení. Majiteli restaurace řekl, že stovku někde dostal. Později prý přiznal, že si ji vyrobil sám. Blesku ale v pátek vše popřel. "Není to pravda," řekl a rychle zmizel v domě.

Podle místních jsou s mužem v obci problémy už dlouho. "Obtěžuje sousedy, jezdí autem po druhé straně, nedávno zaparkoval v křižovatce a odešel," tvrdí obyvatelé. Stížnosti na něj řešili i na obecním úřadě. "Má psychické problémy. Nevím, jak to policie vyřeší. Zřejmě si vůbec neuvědomuje důsledky toho, co udělal," uvedla starostka obce Ludmila Juříková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání