Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti v kradeném BMW ujížděly policii a skončily ve zdi

Autor: sta, red - 
22. prosince 2008
14:05

AKUTALIZOVÁNO: Běžná policejní kontrola se v neděli odpoledne změnila v divokou honičku Prahou se střelbou. Šestnáctiletý řidič ujížděl v kradeném autě a zastavila ho až zeď. Policie už podala návrh na jeho vzetí do vazby.

Nezletilý silniční pirát byl obviněn hned ze čtyř trestných činů! "Policejní komisař mu sdělil obvinění z krádeže, poškozování cizí věci, útoku na veřejného činitele a jízdy bez řidičského oprávnění," řekla Blesku mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Je pravděpodobné, že mladík stráví letošní vánoce za mřížemi.

Co se vlastně stalo?

V neděli, krátce po půl čtvrté odpoledne, chtěli policisté v Jeremiášově ulici v Praze 5 při běžné kontrole zastavit vůz BMW. Řidič se ale odmítl kontrole podrobit. Rozhodl se policii ujet a hlídka ho začala pronásledovat.

Jízda se proměnila v několikaminutovou divokou honičku. Když se policie řidiče pokoušela přinutit k zastavení, začal do jejich auta ukradeným BMW najíždět. "Policejní služební vozidlo naboural," řekl Blesku policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Když se vozidla dostala na Rozvadovské spojce přibližně na úroveň IKEI, řidič BMW nezvládl po průstřelu kola řízení a narazil do zdi. Až to jeho šílenou jízdu ukončilo. Při celém incidentu padlo celkem osm ran. "Jedna z nich bezpečně zasáhla pneumatiku, díky čemuž auto havarovalo," popsal Hulan.

Blesk na místě zjistil, že posádku ujíždějícího auta tvořili tři muži a jedna žena. Podle očitého svědectví fotoreportéra Blesku vypadali všichni 'závodníci' jako nezletilí. Toto potvrdil také Tomáš Hulan. "Pasažérům bylo od 16 do 20 let. Vůz řídil 16letý mladík," řekl. "Na kontrolu tohoto auta jsme se zaměřili proto, že Stodůlky jsou oblastí, kde se takováto auta v poslední době kradou," dodal Hulan.

K tomuto postupu se policie rozhodla proto, že BWM ohrožovalo nejen policejní hlídku, která je pronásledovala, ale také ostatní účastníky silničního provozu. Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová Blesku sdělila, že se celá divoká akce naštěstí obešla bez zranění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání