Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při srážce vlaku s kamionem se zranilo 13 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
17. prosince 2008
19:18

V Oticích na Opavsku se ve středu odpoledne srazil osobní vlak s kamionem. Podle prvotních informací je na místě 13 až 16 převážně lehce zraněných.

ČTK to řekli mluvčí opavské policie René Černohorský, mluvčí hasičů Petr Kůdela a mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Policie hlásí 12 zraněných, hasiči o jednoho více. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Humpl ČTK řekl, že posádky mohly na místě ošetřit 14 až 16 lehce či středně těžce zraněných. "Všichni jsou při vědomí a v péči lékařů opavské nemocnice. Jednalo se o poranění hrudníku, krční páteře a dolních končetin," řekl Humpl.

Nehoda se stala okolo 17:15 na nechráněném železničním přejezdu. Osobní motorový vlak jel z Hradce nad Moravicí do Opavy. "Podle prvotních informací vezl celkem 19 cestujících," řekl Černohorský.

Dodal, že ze zatím neznámé příčiny na železniční přejezd vjel třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozu v době, kdy se k místu blížil vlak. "Nákladní auto a vlak jely souběžně. Kamion těsně před vlakem odbočil vlevo a vjel do kolejiště. Vlaková souprava narazila do jeho zadní části. Strojvedoucí stihl použít rychlobrzdu a opustit kabinu," popsal kolizi Černohorský.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání