Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič, který zabil, se skrýval v blázinci

Policie
Policie  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: ČTK - 
18. prosince 2008
12:03

Frýdecko-Místečtí policisté už zadrželi řidiče, kterého podezírají, že začátkem prosince v Šenově na Opavsku srazil chodce a cyklistku. Žena na místě zemřela.

Řidič se pak ukryl v psychiatrické léčebně. Lékaři jej ale označili za způsobilého a zodpovědného za spáchanou nehodu. "Kriminalisté jej proto dnes převezli do policejní cely. Soudce by měl rozhodnout o uvalení vazby," řekl ČTK mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Osmatřicetiletý řidič vozidla Kia Sorento podle policie 1. prosince v Šenově nejprve srazil osmadvacetiletého chodce. Pak přejel do protisměru a ze silnice smetl jednačtyřicetiletou ženu rozvážející na kole noviny. Chodec utrpěl těžká zranění, žena na místě zemřela. Řidič z místa odjel.

Auto o několik hodin později novojičínští policisté našli u Větřkovické přehrady. "Auto stálo přední částí ve vodě a dráty spínací skřínky byly vytržené. Podezřelého jsme nakonec vypátrali v psychiatrické léčebně, kde se nechal hospitalizovat," doplnil Žurovec.

Dodal, že psychiatři po vyšetření muže uznali zodpovědným za své jednání. Řidič si vyslechl obvinění z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Kriminalistům tvrdil, že po nárazu do lidí zpanikařil, a proto ujel. O tom, že usmrtil i cyklistku údajně nevěděl. Pokud se dostane před soud, může ve vězení strávit až pět let.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání