Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Josef Škrla: Muž, který zmizel a je zmizelý...

Josef Škrla: Fanda Svatého Grálu nebo zrůda?
 (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: jos - 
24. října 2008
15:34

V tzv. kuřimské kauze často padalo jméno otce Barbory Škrlové Josefa, který si v minulosti vytvořil v Brně sektu odštěpenou od Hnutí Grálu. Může i on za sadistické mučení Jakuba a Ondřeje?

Ikonou a svatou bytostí náboženské skupiny, kterou založil v Brně Josef Škrla byla podle mnoha svědků právě jeho dcera Brbora.

Odborníci na sekty a jevy s nimi spojené jsou toho názoru, že skupina Josefa Škrly se z Barbory snažila vytvořit čistou bytos, skrze kterou mělo dojít k očištění světa. Čistoty se mělo dosáhnout právě odstraněním pohlavních znaků (zmenšení prsou, ostříhání nakrátko).

Proč byli ale týrání Jakub a Ondřej? Psychologové tvrdí, že čistota Barbory měla kontrastovat se nečistotou obou kluků, proto v nich byl vyvoláván pocit, že veškerá jejich bolest je hlavně jejich vina. Zdá se vám to složité? Bohužel v kuřimské kauze je jednoduchých otázek a jednoduchých odpovědí minimum. Převažují ty zatraceně zapeklité.

Existuje tajemný Doktor nebo ne?

Objevily se také informace, že k mučení obou hochů i Barbory Škrlové dával pokyny pomocí telefonu muž, jemuž přezdívali Doktor. Jeho existence se neprokázala, ale nebyla ani zcela vyvrácena. Například Klára Mauerová v jeho skutečnou existenci sklálopevně věří.

Je Doktor skutečná osoba? Zná se s Josefem Škrlou? Není to nakonec sám Josef Škrla? To jsou otázky na které možná odpoví budoucnost, bude-li ale zájem odpovědi hledat.

Zatím se zdá, že zájem Škrlu vyslechnout (či dokonce dostat před soud) žádný není. To by se mělo změnit a mělo by se pátrat, kde Josef Škrla je. Jinak zůstanou nad kauzou Kuřim výrazné otazníky a zbyde pachuť, že nebyli potrestáni všichni, kteří za utrpení Jakuba, Ondřeje a vlastně i Barbory Škrlové mohou.

Čtěte také:

("Kuřimské bestie" již znají své tresty! Čtěte zde!)

(John Bok urážel soud! Čtěte zde!)

(Za pár let potkáme "kuřimské bestie" na skautském táboře? Čtěte!)

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání