Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolinský: Uvěřil jsem, že Škrlové je 15 let!

Autor: ČTK - 
24. června 2008
13:18

Soukromý detektiv Josef Kolinský, který se ve Skandinávii sešel s Barborou Škrlovou (Aničkou) a jejím otcem, měl pocit, že jedná se šílenci. Josef Škrla, muž v pozadí celé kauzy, se skrývá neznámo kde.

Kolinského prý požádal otec Škrlové Josef, aby Aničce pomohl. V tu dobu byla na útěku z brněnského Klokánku, kam se dostala po odhalení týrání Ondřeje a Jakuba, s nimiž doma v Kuřimi žila. Kolinský prý uvěřil tomu, že Anička je patnáctileté děvče. Podle svých slov je přesvědčen, že Škrlová byla zmanipulována. (Více o 4. dnu soudního státní čtěte zde).

Prý se opakovaně ptal Škrlové, zda byla týrána. Tvrdila, že ne, vždy byl ale u toho její otec. Již při prvním setkání si Kolinský všiml toho, že Barbora (Anička) je na otci silně závislá - konzultovala s ním prý i to, jaký si má dát k pití čaj...

Týrání hochů chtěla matka
Detektiv uvedl, že byl v minulosti požádán i o konzultaci situace, v níž se ocitli obžalovaní Jan Škrla a Jan Turek. Oba se mu prý přiznali k týrání Ondřeje a Jakuba v létě 2006. O týrání hochů je prý žádala Klára Mauerová - prý se tím zlepší chování chlapců... "Řekl mi to (důvod týrání) Turek, Škrla jenom brečel," uvedl Kolinský.

Když Barbora (Anička) zmizela z Klokánku na sever Evropy a po údajné Aničce začali pátrat policisté, naléhal Kolínský na Josefa Škrlu, že je třeba veřejně říct, že Anička je v pořádku. Josef Škrla to nechtěl.

Báře se smáli, Aničku mají rádi
Škrlová se nechtěla vrátit do Česka s odůvodněním, že to "nedovoluje její zdravotní stav". Svoji změnu identity z Barbory na Annu mu vysvětlila tím, že "Báře se všichni smáli, zatímco Aničku všichni berou".

Škrla se podle Kolinského snažil, aby byl útěk Aničky z České republiky zamaskován tím, že byla unesena tajnými službami.

Josef Škrla z toho vyvázne?

Škrlová se zpovídá z toho, že týrala Ondru - prý ho topila v lavoru s vodou. Hrozí ji až 8 let vězení. Je bezesporu nejzáhadnější postavou celé kuřimské kauzy.

Podle některých úvah byla ikonou náboženské sekty vytvořené Josefem Škrlou. Ten ale není v celé kauze stíhán. Zatím se ani v rámci procesu nepočítá s jeho výslechem. Místo pobytu Škrly není známo.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání