Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První československý vrah usvědčený díky DNA: Biatlonistce Janě (†19) zasadil 31 bodných ran a rozřízl jí pochvu i konečník!

Autor: pma - 
27. června 2022
05:00

Jana Krkošková (†19) byla nadějnou studentkou brněnské Masarykovy univerzity a skvělou biatlonistkou. Tehdy ještě netušila, že se zapíše do dějin československé kriminalistiky. Dívka byla brutálně ubodána jedenatřiceti ranami, které jí zasadil Milan Lubas (†29). Ten se stal prvním československým vrahem usvědčeným díky DNA.

Psal se 27. červen 1990, když si mladá studentka brněnské Masarykovy univerzity Jana Krkošková (†19) odskočila před hodinou na toaletu. Z té se však živá nikdy nevrátila. Janě byla předpovídána velká budoucnost, a to jak ve studiu na pedagogické fakultě, tak i ve sportu. Dívka byla totiž juniorská mistryně v biatlonu a čekala ji slibná kariéra.

Jana byla nalezena bez známek života v dámské umývárně s vyhrnutým svetrem až po hlavu. Punčochy, sukni i spodní prádlo měla stažené a na dolní polovině lýtek a těle měla jednatřicet bodných ran. Celou děsivou tragédii podtrhovaly cákance krve na zdi a kachličkách. Pachatel nadějné biatlonistce dokonce rozřízl i tkáň mezi

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání