Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří dohoda na nákup u Pfizeru: Ombudsmanka kritizuje tajné jednání šéfky eurokomise

Autor: ČTK - 
28. ledna 2022
12:20

Úřad evropského veřejného ochránce práv dnes obvinil Evropskou komisi (EK) z pochybení kvůli tomu, že orgán nezveřejnil textové zprávy mezi šéfkou EK Ursulou von der Leyenovou a šéfem farmaceutické společnosti Pfizer Albertem Bourlou, které si vyměnili při vyjednávání obří dohody o nákupu vakcín proti covidu-19. O komunikaci informovala loni v dubnu von der Leyenová, EK však po žádosti novinářů uvedla, že o zprávách nezbyl žádný záznam. EK odmítla věc komentovat, úřad však podle mluvčího odpoví ombudsmance Emily O’Reillyové v řádném termínu.

„K žádosti veřejnosti o informace se přistupovalo omezeně, což znamenalo, že nedošlo k pokusu zjistit, zda nějaké takové textové zprávy existují,“ uvedla O’Reillyová.

„Ombudsmanka došla k závěru, že se jednalo o nesprávný úřední postup,“ pokračuje její vyjádření, podle nějž se má komise po požadovaných zprávách znovu poohlédnout a poslat svou odpověď do 26. dubna.

Doporučení evropského ombudsmana nejsou pro EK závazná, většinou však vedou k zesílenému zájmu o problematiku od Evropského parlamentu, poznamenává agentura Reuters.

EK vedla za Evropskou unii vyjednávání s farmaceutickými firmami ohledně nákupu vakcín proti covidu-19. List The New York Times přišel v dubnu 2021 s článkem, v němž von der Leyenová i Bourla uvedli, že vyjednávání vedli mimo jiné skrze telefonické hovory a SMSky. Novináři následně požádali EK o přístup k těmto zprávám, úřad jim však zaslal tři dokumenty, mezi nimiž žádné SMS zprávy nebyly. Uvedl přitom, že podle stávajících pravidel ohledně transparentnosti nemá povinnost tento typ zpráv archivovat.

Ombudsmanka O’Reillyová tvrdí, že pracovníci EK ani nepožádali kancelář von der Leyenové o případné vydání zmíněných SMS zpráv, ale rovnou požadovali jen zaslání dokumentů, které má úřad povinnost ukládat. Tím se podle ní dopustili pochybení, jež ombudsmanka doporučuje napravit.

Dohoda, kterou von der Leyenová vyjednala s Bourlou, byla největší svého druhu na světě a EU na jejím základě pořídila 900 milionů dávek vakcíny proti covidu-19 s možností nákupu dalších 900 milionů. EU již předtím koupila od Pfizeru a jeho partnera BioNTech 600 milionů dávek na základě dvou dřívějších smluv.

Klíčové podrobnosti obřího kontraktu, včetně ceny za dávku, nejsou veřejně známy, což již delší dobu kritizují někteří europoslanci i nevládní organizace.

„Evropská komise se stala méně transparentní, méně odpovědná Evropskému parlamentu a upřímně, vychyluje se od evropské demokracie,“ řekla europoslankyně Sophie in’t Veldová z liberální frakce Obnova Evropy (Renew Europe).

Úřad evropského veřejného ochránce práv zavedla maastrichtská Smlouva o EU, která začala platit v listopadu 1993. Ombudsman může reagovat na stížnosti od občanů nebo jednat z vlastní iniciativy, přičemž vyšetřuje podezření z nesprávného úředního postupu ze strany institucí, orgánů, úřadů a agentur Evropské unie.

Video  Tisková konference ministra zdravotnictví Vlastimila Válka k vakcíně společnosti Novavax a epidemickým opatřením (27.1.2022)  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rodriges ( 28. ledna 2022 14:23 )

lékařské etiky a vědecké integrity a směřuje k úplnému vlastnictví lidstva. Tohoto zotročení bylo dosaženo manipulací, nátlakem a masovou formační psychózou. Společnost Pfizer a zbytek kartelu covid-19 vnutili své destruktivní lékařské experimenty obyvatelstvu neustálým porušováním Norimberského kodexu a vydíráním, které lidi nutilo, podmaňovalo a zneužívalo k dodržování pravidel.

mRNA není vakcína; je to opěrný bod pro genetickou modifikaci lidí

Selhání tohoto nezákonného očkovacího programu bylo od počátku záměrné, protože nabízí cestu k genetické modifikaci lidí, k určité úrovni depopulace, věčnému otroctví, farmaceutické závislosti a transhumanismu. Vakcinační nátlak z roku 2021 byl předkrm, "noha ve dveřích" pro Pfizer a další biotechnologické společnosti k experimentům s lidskou DNA, bez vědecké integrity a bez ohledu na její nevyhnutelné důsledky pro lidský život. Bourla se objevil v epizodě Squawk Box, aby hovořil o několika nových partnerstvích v oblasti úpravy genů. Doufá, že využije platformu mRNA k zavedení nového sortimentu vakcín a dalších „terapií“ pro genetickou modifikaci lidí.

Big Tech a její ověřovatelé faktů opakovaně popřeli, že by platforma mRNA byla o genetické modifikaci lidí. Nyní, když Bourla objasnil plány Big Pharma geneticky experimentovat na lidech v dohledné budoucnosti, korporátní média a Big Tech ověřovatelé faktů nemohou již tuto REALITU skrývat. Big Tech a korporátní média strávily poslední dva roky popíráním této reality a odepisovaly ji jako „konspirační teorii“. Přesto společnost Pfizer spolupracuje se společnostmi Beam Therapeutics, Codex DNA a Acuitas, aby právě tímto změnila lidskou DNA. „Genetické chyby ve vaší DNA opravíme úpravou genů,“ řekl Bourla. Platforma mRNA byla prodána veřejnosti jako „vakcína“, ale ve skutečnosti je to pouze nástroj depopulace a fyziologické kontroly – opora pro vykořisťování a genetickou modifikaci lidí v dohledné budoucnosti.

Dossi­er.sub­stac­k.com

Twitter.com

NZHer

rodriges ( 28. ledna 2022 14:22 )

Generálnímu řediteli společnosti Pfizer Albertu Bourlovi trvalo necelý rok, než se ujasnil o neúspěchu svého očkovacího programu mRNA. V nedávném rozhovoru Bourla přiznal, že první dvě dávky mRNA spike proteinu nabízejí pouze „omezenou ochranu“ proti covid-19. Dokonce zpochybnil „posilovací“ injekci a tvrdil, že nabízí „přiměřenou ochranu“ před hospitalizací a smrtí, ale „menší ochranu“ před infekcí. Bourla řekl, že čtvrtá injekce by měla být k dispozici v březnu 2022 a měla by nabídnout dosud největší ochranu! Bourla v tuto chvíli chrlí jen pitomosti – úplné a naprosté nesmysly.

Generální ředitel společnosti Pfizer otevřeně klame a pokračuje v drancování světové populace

Tyto VAKCÍNY jsou nesporně stejné injekce, o kterých Bourla kdysi tvrdil, že jsou 100% účinné v prevenci covid-19. V dubnu 2021 Bourla řekl: „Data také ukázaly, že vakcína byla 100% účinná proti závažnému onemocnění COVID19, jak je definováno @CDCgov a 95,3% účinné proti závažnému onemocnění COVID-19, jak je definováno @US_FDA. Velmi uklidňující zpráva.” Nyní, v roce 2022, Bourla v podstatě říká to samé – že čtvrtá dávka bude 100% účinná proti těžkému průběhu COVID-19.

Bourla v rozhovoru pro Yahoo News řekl: „Nyní pracujeme na nové verzi naší vakcíny 1.1, řeknu to tak, že bude pokrývat i Omicron. Samozřejmě čekáme na konečné výsledky, ale vakcína bude hotová v březnu.“ Jak může někdo se zdravým svědomím nadále přijímat rady tohoto muže, když jsou jeho manipulace a podvody odhaleny celému světu?

Lidem na celém světě bylo slíbeno, že „dostanou své svobody zpět“, pokud se postaví do fronty a vezmou si tento produkt. Nyní, když miliony lidí zažily po očkování utrpení a smrt, nejsou tyto první tři dávky jaksi dost dobré. Je potřeba další dávka. Proč tedy vlády stále platí za injekce společnosti Pfizer a nařizují je? Jak dlouho tato šaráda vydrží?

Jsou to stejné injekce, které byly lidem opakovaně nařizovány, jako by to byl dobytek. Společnost Pfizer odtrhává poslední kousek lék

Prema M ( 28. ledna 2022 13:21 )

Hlavně státy nedodržuji Rezoluci 2361 rady Evropy a o tom je stále ticho

rada123 ( 28. ledna 2022 13:19 )

Lidem je to fuk...a tak příště se domluví na zakázkách a provizích ještě výživněji...

Zdenek ( 28. ledna 2022 12:37 )

je to klasika - ZLODEJ KRICI, CHYTTE ZLODEJE - -Veřejné instituce jsou podle Evropské komise velmi neefektivní a netransparentní, což prý představuje velkou bariéru pro robustnější investování a hospodářský růst. Česká republika se v mezinárodních žebříčcích, které porovnávají kvalitu institucí veřejného sektoru, umisťuje velmi nízko, a to především kvůli korupci.


„Evropská komise se stala méně transparentní, méně odpovědná Evropskému parlamentu a upřímně, vychyluje se od evropské demokracie,“ řekla europoslankyně Sophie in't Veldová z liberální frakce Obnova Evropy (Renew Europe).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa