Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena si nechtěla nasadit roušku. Letadlo se 129 cestujícími se muselo otáčet a vracet

Autor: ČTK - 
21. ledna 2022
16:22

Letoun společnosti American Airlines na cestě z Miami do Londýna se otočil nad Atlantikem a vrátil se do Spojených států kvůli cestující, která si odmítla nasadit roušku. Informuje o tom v pátek zpravodajský web BBC.

Letoun se 129 cestujícími se zhruba hodinu a půl po odletu ve středu večer vrátil na letiště v Miami, kde již čekala policie. Ta následně vyvedla cestující ve věku kolem 40 let. Incident se nyní vyšetřuje.

Let 38 American Airlines na trase Miami–Londýn se vrátil do Miami kvůli rušivé cestující, “ uvedla společnost American Airlines s tím, že si cestující odmítala v letadle nasadit roušku, přestože jde o federální nařízení. Ženu aerolinka zařadila na seznam cestujících, které odmítá přepravovat.

Všichni byli v šoku,“ řekl kanálu WFOR-TV po nečekaném návratu jeden z cestujících. Jiná pasažérka řekla, že je zklamaná. „Nic moc neřekli a myslím, že nic neřekli ani letuškám. Jen uvedli, že mohou pouze sdělit, že došlo k extrémnímu incidentu s cestující a že se museli otočit,“ dodala.

Nejde o ojedinělý případ

Pasažérům středečního letu byla změněna rezervace, aby mohli na londýnské letiště Heathrow odletět ve čtvrtek. Letecká společnost se zároveň cestujícím omluvila. „Děkujeme naší posádce za jejich profesionalitu a omlouváme se našim zákazníkům za nepříjemnosti,“ uvedla v prohlášení.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) informoval, že v loňském roce došlo k téměř 6000 incidentům souvisejícím s rušivými pasažéry, v prvních dvou týdnech letošního roku se toto číslo zvýšilo o 151. Většina z těchto incidentů se přitom týkala právě cestujících, kteří si odmítali nasadit roušku.

Video  Očkovat v lékárnách je logický krok. Lidé si k nám v pandemii chodili často pro radu, říká šéf lékárníků.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ruda43 ( 22. ledna 2022 11:36 )

PPP150W ( 21. ledna 2022 23:58 )

Netopýre, jste si jist, že jste v pořádku? Nepotřebujete odbornou pomoc?

BTri ( 21. ledna 2022 21:48 )

Pojďte si popovídat... Normálně bez obrazovky. Nemám to k vám daleko... Povím vám něco o Hitlerovi, Mengelem a tak... Máte odvahu?

Lea Fidlo Gharuba ( 21. ledna 2022 19:55 )

Přesně tak.

Lea Fidlo Gharuba ( 21. ledna 2022 19:55 )

Souhlasím dělají to dobře.V letadle se musí dodržovat pravidla a musí se dodržovat nejsme ve chlívku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa