Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pandemii zlehčovala, očkovat se nenechala: Kate covid skolil a skončila na JIP! Zvracela jsem i vodu, říká

Autor: Kristýna Beránková - 
21. ledna 2022
05:00

Covidu se nebála, na očkování nešla. Po týdnu v horečkách skončila na JIP na kyslíku. Známá česká youtuberka Kate Wednesday (31) popsala svůj boj s nemocí.

Jak nevěřící Katka potkala covid, pojmenovala Kate své video, kterým chce varovat ostatní, že covid nemusí být legrace ani u mladých a zdravých lidí. O koronaviru prý měla romantické představy. „Trochu jsem brblala, že jsou mladí omezení ve svém životě. Představovala jsem si, že až se s koronavirem setkám, tak si dva tři dny poležím a budu v pohodě. Z toho důvodu jsem nebyla očkovaná,“ říká ve svém videu otevřeně.

Bublinky na plicích

Když se však covidem doopravdy nakazila, bylo všechno jinak. Od loňského 6. prosince byla mladá žena čím dál tím unavenější a budila se o hodinu dříve, pak jí vystřelily horečky. Udělala si antigenní test, který byl negativní. To Kate trochu uklidnilo, jenže její stav se dál zhoršoval. „Za deset dní doma jsem se dostala do stavu, že jsem zvracela i vodu s džusem. Prokašlala jsem celou noc, cítila bublinky na plicích,“ popisuje.

Dva fény do nosu

Nakonec si musela se zápalem plic zavolat sanitku, která ji odvezla do nemocnice v Hradci Králové. „Modlila jsem se, aby mě neposlali domů, protože jsem se bála, že bych zemřela,“ říká Kate. Hned dostala kapačku a kyslíkovou masku. Jenže po dvou dnech jí už nestačila. Lékaři rozhodli, že musí na JIP, kde dostala HFNO, tedy vysokoprůtokový kyslík do nosu.

„Ten proudil rychlostí čtyřicet litrů za minutu. Předtím jsem měla dva až osm litrů kyslíku za minutu, to bylo takové příjemné foukání. Ale těch čtyřicet litrů, to bylo jako dva fény do nosu. Kdo to nezažil, neumí si to představit. Dokud jsem měla rychlý kyslík, skoro jsem nespala. Usnula jsem maximálně hodinu v kuse. Když jsem se probudila, vůbec jsem nevěděla, co se děje, proč je tam takový hluk, proč nejdou ty fény vypnout,“ líčí žena. V nemocnici byla až do Štědrého dne, kdy se její stav zlepšil tak, že mohla domů.

Těhotná na pokoji

V nemocnici byla Kate s nastávající maminkou, která musela jít na císařský řez o dva měsíce dříve, než měla termín. „Měla dost kyslíku jen pro sebe, ale ne pro dítě,“ vysvětluje youtuberka.

Kdo vylévá moč ve tři odpoledne i ve tři noci

„Nikdy jsem si neuvědomila, co ta práce obnáší,“ říká Kate o práci zdravotníků. „Lékaři jsou mozky celé léčby, předepisují léky, mají zodpovědnost, ale ten, kdo vám vylévá moč ve tři dopoledne a ve tři ráno, kdo se o vás 24/7 stará, je zdravotní sestra. Všem, kteří pracují jako zdravotníci, bych chtěla strašně moc poděkovat.“ Zároveň je prý vděčná, že jí nikdo v nemocnici nevyčítal, že není očkovaná a že nebrala covid dostatečně vážně, za což se styděla.

Bála se, že ji odsoudí

Kate se původně nechtěla se svým příběhem svěřit. Bála se, že by ji veřejnost odsoudila stejně jako neočkovaného herce Miroslava Etzlera, který také skončil s těžkým covidem v nemocnici. Později ale změnila názor.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zada ( 22. ledna 2022 19:29 )

Seznam dnes: Pandemie končí podle evropských států(i když podle specialistů žádná podle čísel vůbec nebyla)), podle Trencheho si musí Evropa zvyknout že umrtí budou, stejně tak jako na chřipku. Podle imunity která je každému dána dle DNA a taky podle života který žije.

"Veřejnost se pak musí smířit s myšlenkou, že některá úmrtí na covid „budou nevyhnutelná“.

hafblaf ( 22. ledna 2022 16:10 )

Pandemii zlehčovala,
očkovat se nenechala.
Covid svou moc ukázal,
neblaze s nebohou zamával.
Kdyby byla očkovaná,
nebyla by hospitalizovaná.

Limonadovy_joe ( 22. ledna 2022 14:41 )

milan1203 ( 22. ledna 2022 13:14 )

Nataša jak vyšita.

verka1 ( 22. ledna 2022 12:14 )

Už nechlastáš 😁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa