Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neočkovaná maminka (†24) dvou dětí podlehla covidu ve 29. týdnu těhotenství. Miminko zachránili

Autor: tsv - 
28. prosince 2021
05:00

Mladá těhotná maminka (†24) z britského Wakefieldu skončila po nákaze covidem na jednotce intenzivní péče. Kvůli silnému krvácení do mozku její boj s nemocí netrval dlouho. Miminko se díky včasnému císaři lékařům podařilo zachránit, chlapec Elliot a jeho dvouletá sestra jsou nyní v péči prarodičů. Podle zdravotníků by Britku zachránilo očkování.

Podle Davida Exleyho měla jeho dcera Sadie těhotenství bez jakýchkoli komplikací. V říjnu si ale začala stěžovat na migrény a bolesti na hrudi, za kterými na základě diagnózy zdravotníků místní nemocnice stála krevní sraženina v plíci. Sadie byla z nemocnice brzy propuštěna, doma si ale musela v rámci léčby sama aplikovat injekce.

Zdravotní stav mladé ženy se stabilizoval a vše se začalo opět vracet do normálu, když se na konci listopadu nakazila koronavirem. S nemocí se potýkala týden, který spolu s dcerou Harper strávila v domě svých rodičů. Měla bezpříznakový průběh a lékaři rodinu ujišťovali, že bude v pořádku, po pár dnech ale opět přišly bolesti.

Večer před tím, než měla jet na pravidelnou těhotenskou kontrolu, se rozhodla strávit noc u sebe doma. Když se ale ráno probudila, měla půlku těla paralyzovanou. Z postele navíc spadla na podlahu, kde pokrytá zvratky čekala dlouhé minuty na sanitku. „Byla sama. Byla vyděšená a bylo jí opravdu špatně,“ řekl webu DailyMail otec David.

Očkování mohlo smrti předejít, připouští lékaři

Sadie podlehla covidu o jeden den později. Lékaři se ji snažili zachránit operací hlavy, krvácení do mozku bylo ale extrémně silné a i kdyby mladá maminka přežila, nikdy by nebyla jako dřív. Podle Davida ji smrt zachránila před těžkým životem drasticky ovlivněným nenapravitelným poškozením mozku.

Smrti se dalo podle lékařů předejít očkováním proti covidu. „Zeptal jsem se jich, jestli by něco změnilo, kdyby se nechala naočkovat, když mohla. Nemohli to říct se 100 procentní jistotou, ale podle nich by tu stále byla,“ hlesl truchlící otec.

Oba rodiče se měli šanci se svou dcerou naposledy rozloučit. „Dovolili nám jít dovnitř do malé místnosti, kterou měla sama pro sebe. Operovali jí hlavu, takže ji měla kompletně oholenou. Její zranění byla ošklivá, ale alespoň jsme se s ní mohli rozloučit,“ vzpomínal David. „Nikdy by nás to nenapadlo. Byla zdravá a fit,“ dodal.

Malému Elliotovi narozenému ve 29. týdnu se daří velmi dobře, podle Davida je to „bojovník stejně jako jeho máma“. Dvouletá Harper odchodu maminky zatím zcela neporozuměla. „Pořád se nás ptá, jestli zavoláme mámě, takže ještě úplně nepochopila, co se stalo. A pravděpodobně ani nikdy nepochopí. Elliot ji nikdy nepozná,“ pronesl.

Pro Davida a jeho ženu Jill je hlavní to, aby děti o své zesnulé mamince věděly všechno. „Zajistíme, aby o ní slyšely všechny příběhy. Byla s ní zábava. Byli jsme otec s dcerou, ale byli jsme i skvělí kamarádi,“ svěřil se novinářům.

„Byla to fantastická máma. Na vysoké studovala tanec a naprosto to zbožňovala, tancovala na Euro Disney v Paříži, to byl vrchol její kariéry,“ pokračoval David. V dobrém na ni myslí i její kolegové z obchodního řetězce B&M, kteří uzavřeli pobočku ihned, jakmile se dozvěděli o její smrti. Pro zasaženou rodinu vytvořili finanční sbírku.

Video  Viděl jsem umírat seniory, které od očkování odradily jejich děti, říká primář Straka  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

hafblaf ( 1. ledna 2022 21:44 )

Tyhle nadpisy jsou podobné hláškám prodejců novin za totality v metru.🤩

bizon_pepa ( 28. prosince 2021 18:30 )

Tak nudný to je, to vědí i oni. Ozivilo to tím, ze studovala tanec na vysoké.

bafy81 ( 28. prosince 2021 10:07 )

Tak ona trpěla na krevní sraženiny, covid mela bezpriznakovy, ale stejně ji zabil prostřednictvím krevní sraženiny a krvácením do mozku. To dává smysl no. A pojďte, dalsi pribehy, mámu 15 ti dětí zabil kovid, kdyz šla z nákupu a srazilo ji auto. Kdyby byla ockovaná, auto by ji nesrazilo, atd, atd…

Jirik-ta ( 28. prosince 2021 07:32 )

--Vojtěch: Potřebujeme naočkovat každého, 900 milionů měsíčně budeme platit za vakcíny(ac24)
ČR má 900 milionů korun měsíční závazky za vakcíny. (Foto: Youtube)
Bývalý ministr zdravotnictví Vojtěch doslova uvedl, že potřebujeme naočkovat každého a není se čemu divit proč:
Budou ty vakcíny docházet v následujících měsících. Finanční závazky v tomto směru jsou zhruba 900 milionů korun měsíčně.
--Záznam Poslanecké sněmovny 14.12.2021 (4. schůze)
www.y­outu­be.co­m/wat­ch?v=V­alUdYH­1E3Y
Začátek v čas 2hodin 42 minut, záznam Poslanecké sněmovny 14. 12. 2021:
--Ale omikron je jako vzduch, je všude. Nelze se před ním schovat, nelze se před ním proočkovat a každý to chytne. (zivotvcesku.cz)
--Epidemiolog Roman Prymula pro ŽivotvČesku.cz na dotaz uvedl, že čtvrtá a další dávky situaci neřeší. "Zatím se tvrdilo, že tři dávky mají účinnost 70 procent. Nekonečné zvyšování dávek problém nevyřeší, protože pokud by nestačily tři dávky, těžko bude stačit čtvrtá, protože tady je problém s tím, že omikron má odlišnou antigenní výbavu
--Plošné povinné očkování zrušíme, lockdown nebude, říká příští ministr zdravotnictví(ac24)
Plošné povinné očkování zrušíme, lockdown nebude, uvedl v rozhovoru budoucí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek
------------------
--Novinářka se zeptala Vojtěcha, proč výrobce vakcín nenese odpovědnost. Překvapivá odpověď(ac24)
Novinářka se zeptala bývalého ministra zdravotnictví Vojtěcha, proč výrobce vakcín nenese odpovědnost. Dočkala se překvapivé odpovědi. (Foto: Facebook)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa