Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Německo zvažuje kvůli omikronu omezení i pro očkované: Seškrtá setkání na deset lidí?

Autor: ČTK - 
21. prosince 2021
07:05

Německý kancléř Olaf Scholz se dnes chce s premiéry německých spolkových zemí kvůli rychlému šíření koronavirové varianty omikron dohodnout na nových karanténních opatřeních, která dolehnou i na očkované. Ti dosud byli nejtvrdších karanténních opatření ušetřeni.

Podle návrhu závěrů se v regionech s více než 350 případy nemoci covid-19 na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní bude moci od 28. prosince scházet v soukromí nejvýše deset očkovaných a uzdravených. Limit bude platit pro setkání v interiérech i exteriérech. Neočkované žádná změna nečeká, za takovéto situace se mohou sejít jen s dvěma dalšími lidmi, se kterými nesdílí domácnost.

Video  Spojení delty a omikronu budí obavy. Virolog zmínil nebezpečí u zvířat a špatné britské zprávy  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Pro Scholze, který je kancléřem necelé dva týdny, bude jednání se zemskými premiéry už druhé v roli šéfa německé vlády. První se konalo jen den po jeho zvolení. Tehdy se ale Scholz s regiony na žádných výrazných změnách nedohodl, jednání se totiž týkalo především očkovací kampaně a boje proti projevům nenávisti na internetu.

.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa