Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zabíráte lůžka v nemocnicích, udeřil ministr na odmítače vakcín. Británie zvažuje zpřísnění

Autor: ČTK - 
19. prosince 2021
15:50

 Britský ministr zdravotnictví Sajid Javid dnes v rozhovoru s televizí Sky News ostře zkritizoval odmítače očkování proti covidu-19 s tím, že jejich rozhodnutí negativně ovlivňuje celou společnost. Ministr zároveň nevyloučil zpřísnění britských opatření proti covidu-19. Vláda podle něj neustále monitoruje data a udělá cokoliv, co bude nutné, aby se šíření infekce zpomalilo. Jen za sobotu Spojené královstv eviduje víc než 12 tisíc nových případů varianty omikron.

„Lidé měli víc než rok, skoro rok, na to, aby se nechali naočkovat.Stále je deset procent naší populace, která se z libovolného důvodu rozhodla nenechat se naočkovat,“ řekl Javid s tím, že jde o přes pět milionů dospělých. „Musí se opravdu zamyslet nad škodami, které způsobují zbytku společnosti. Zabírají nemocniční lůžka, která mohla být použita například pro někoho s onemocněním srdce nebo někoho, kdo čeká na plánovanou operaci,“ dodal s tím, že lidé by se měli nechat naočkovat kvůli sobě, svým blízkým, ale také kvůli zbytku společnosti.

Britská vláda podle Javida vyhodnocuje epidemická data skoro nepřetržitě a udělá, cokoliv co bude zapotřebí, aby šíření koronaviru zpomalila. Z analýz dat podle ministra vyplývá, že vysoce nakažlivá varianta omikron byla v Anglii odhalena v přibližně 60 procentech nově zaznamenaných případů. Javid zároveň poznamenal, že země je nyní díky očkování a testování v lepší pozici než o loňských Vánocích.

„Uděláme, co je nutné, ale musí to být podloženo daty... data sledujeme, diskutujeme o nich s našimi vědci a našimi nejlepšími poradci skoro každou hodinu a budeme to velmi pečlivě monitorovat a situaci budeme posuzovat,“odpověděl Javid na otázku, zda budou zavedena přísnější opatření.

Spojené království zaznamenalo za poslední den dalších 12.133 případů omikronu, čímž celkový počet potvrzených případů této varianty v zemi vystoupil na 37.101. Na twitteru o tom dnes informovala britská vládní agentura pro zdravotní bezpečnost (UKHSA).

Londýnský starosta Sadiq Khan se ke otázce dalších restrikcí vyjádřil jednoznačněji. Zpřísnění opatření v rozhovoru s televizí BBC označil za nevyhnutelné s tím, že by bez nich hrozil kolaps britského zdravotnictví. V sobotu Khan oznámil, že se omikron v Londýně stal „dominantní variantou“ a vyhlásil stav „závažného incidentu“, který má přispět ke koordinaci záchranných složek a pomoci nemocnicím.

 

radsab ( 20. prosince 2021 00:19 )

Vážení diskutující, děláte si zbytečné starosti! Až se začnou očkovat spermie a vajíčka proti Čínské chřipce, jó to bude klid. Děti již dva roky ztrácí v komunikaci a v mimice vyjadřování skrze roušky přirozený způsob vyjadřování, (účinnost po dvou letech nijaká - No Commend). Dál, cigarety a alkohol se volně prodává ač je to metla lidstva, nicméně to krmí statní pněženku ... Jo ale Cocot 19 je denně na scéně všeho až z toho hlava bolí...

Prema M ( 19. prosince 2021 23:17 )

Tam budeš bohužel chcipat ty, neboť máš dojebanou imunitu po očkování.

Prema M ( 19. prosince 2021 23:13 )

Jenže za týden tam můžeš být i ty. Toť ten rozdíl. Demence je jedna z vedlejších účinků vakcíny. Vymezeno máš ty. Ty se do nemocnice dostat nemáš. Ty jsi na to očkován a někdo i 3x a ještě tam leží. Už se probuď tě. Nakazite se, hospitalizace i JIP i úmrtí je i s vakcínou. Bezinfekcnost nemáte. To že zemře neockovany je jeho volba. Žádné místo nezabírá. To že se ruší a rusily lůžka bylo v tv věnováno tolik času že byste si to mohl pamatovat.

Prema M ( 19. prosince 2021 23:05 )

A celá tahle diskuse je úplně zcestná. Nevidíte o co tady jde? Najednou v každém státě ať je či není proockovanost najednou chtějí všude povinnost. A to i přes to že je to marginální blbost. Je to jako když letěli polští pohlavari letadlem. Spadlo a bylo vymalováno. Tedy naockovat 100 % lidi znamená to že nepoznáte kontrolní skupinu. I když se testuje a ono se testuje vždy je skupina s placebem. Tady totiž opravdu jde o něco jiného začalo to rouskami, lockdown na 14 dní, covid pas který nebude, očkování co není povinné a při tom se bez něj pomalu nevys.. Te. Co bude pak? Inflace jak kráva. Vše co máš už si náš ať vyšumí. ( viz rychlá rota Chip a dále)

Prema M ( 19. prosince 2021 22:56 )

Já bych řekl že ty místa zabírají očkování, ty tam totiž nemají co dělat ty mají být chráněni tou nefunkční vakcínou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa