Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bábovky i vánočky: Úředníci v Brně pekli pro zdravotníky, muži raději nakoupili

Autor: mat - 
16. prosince 2021
09:43

Voňavé poděkování v podobě přívalu laskomin připravili pracovníci úřadu městské části Brno-střed pro zdravotníky ve Fakultní nemocnici u svaté Anny. Loni je obdarovali v nelehké službě převážně cukrovím, letos se však sbíhaly sliny i na další laskominy.

„Kolegové a kolegyně z našeho úřadu napekli bábovky, štrůdly, vánočky, táče i cukroví a odvezli je na kardiologickou a neurologickou kliniku, kde teď mají několik covidových oddělení. Snad sestřičkám, doktorům i dalším pracovníkům udělá sladké povzbuzení radost,“ řekla mluvčí úřadu Kateřina Dobešová.

„Opravdu si toho moc ceníme a potěšilo nás, že kvůli nám si někdo dal tu práci a upekl tolik dobrot. Pravdou je, že teď na pečení doma nemáme moc času, člověk je spíš pořád v práci, a když není, tak na nějaké velké pečení ani nemá náladu. O to víc jsme rády za takový krásný dárek,“ shodly se za kolektivy obou klinik vrchní sestry Marcela Staňková a Monika Černá.

Muži bábovku raději koupili

Podle Dobešové se na pečení bábovek různých tvarů, buchet, moučníků, koláčů a dalších dobrot podílelo téměř 40 pracovníků radnice. Dokonce se připojili také někteří muži – ti ale pro jistotu bábovky koupili.

VIDEO: Hasič Martin vypomáhal na covidovém oddělení FN u svaté Anny.

Video  Hasič Martin Šimčík vypomáhá od pondělí na covidovém oddělení ve FN u svaté Anny  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa