Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Byla to jen otázka času.“ USA hlásí první případ mutace omikron. V Kalifornii

Autor: ČTK - 
1. prosince 2021
21:24

Spojené státy dnes oznámily první případ nákazy novou variantou koronaviru omikron. Jde o člověka v Kalifornii, který se 22. listopadu vrátil z Jihoafrické republiky a o týden později měl pozitivní test na koronavirus, informuje agentura AP s odvoláním na vrchního epidemiologa americké vlády Anthonyho Fauciho.

Tato osoba je plně naočkovaná proti covidu-19, nedostala však posilující dávku. Má jen mírné příznaky. „Věděli jsme, že je to jenom otázka času,“ řekl Fauci novinářům v Bílém domě.

Spojené státy v souvislosti s šířením varianty omikron zavedly omezení pro cesty z jižní Afriky, kde byla objevena a kde se šíří. Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) navrhuje, aby se celkově zpřísnila pravidla ohledně testování lidí přijíždějících do Spojených států.

Nově by se tak cestující bez ohledu na to, zda jsou očkovaní, museli otestovat ještě před odletem. CDC také uvažuje o zavedení povinného testování po příletu. Odborníci ale upozorňují, že takovým opatřením by si Spojené státy jen „koupily čas“ k tomu, aby se dozvěděly více o nové variantě a přijaly potřebná opatření.

Kolem varianty omikron stále panuje řada nevyjasněných otázek: Zda je nakažlivější než ty předchozí, jaký je po nákaze průběh onemocnění a zda dokáže obejít imunitu získanou očkováním nebo proděláním nemoci. Anthony Fauci uvedl, že více se bude vědět po dalším laboratorním výzkumu za dva až čtyři týdny.

Spojené státy o prvním případu nákazy variantou omikron informovaly o den dříve, než prezident Joe Biden představí strategii boje proti pandemii pro letošní zimu. Doposud se snaží mírnit obavy, jaké varianta omikron vzbuzuje. Podle něho jde o důvod ke znepokojení, nikoliv panice.

Video  Koronavirus: Varianta omikron  - Videohub
Video se připravuje ...

frantaczek ( 1. prosince 2021 21:32 )

(1) Dne 11. května Fauci svědčil před senátním výborem, že „NIH nikdy nefinancoval a ani nyní nefinancuje výzkum zaměřený na zisk v Wuhanském virologickém institutu“.

(2) 20. října NIH napsal, že financoval experiment v laboratoři ve Wu-hanu, který testoval zda by byly „spike proteiny z přirozeně se vyskytujících netopýřích koronavirů cirkulujících v Číně schopny vázat se na myším modelu na lidský receptor ACE2“. To je přínos funkčního výzkumu.

(3) Fauciho prohlášení a dopis NIH z 20. října nemohou být oba pravdivé. Výroky jsou přímo protichůdné.

(4) 18 USC 1001 Lež Kongresu je trestný čin, který se trestá až 5 lety vězení. Žádné urážky 'ad hominem' od papouškujících demokratů nedostanou Fauciho z tohoto rozporu.

Fauci se musí buď podrobně zabývat podstatou s konkrétním faktickým potvrzením, nebo by ministerstvo spravedlnosti mělo zvážit jeho stíhání za nepravdivá prohlášení Kongresu.

Cotton se na Fauciho vykašlal během pondělního vystoupení v pořadu „Fox & Friends“ poté, co dlouholetý šéf Národního institutu pro alergie a infekční choroby nadával republikánským kritikům.

"Jeho agentura právě před několika týdny přiznala, že financovala výzkum zaměřený na zisk" Takže je tam lež. Buď lže Kongresu Tony Fauci, nebo jeho agentura po měsících kamenování a psaní dopisů Kongresu. Mám podezření, že Tony Fauci lhal ve svém svědectví v Kongresu,“ řekl Cotton.

„Je to jen další příklad toho, jak si tito byrokraté myslí, že jsou vědou, že představují ztělesnění vědění,“ pokračoval Cotton a nazval prezidenta Bidena a demokraty v Kongresu „špinavými politiky“, kteří „nemají Američanům říkat co mají dělat."

Úterý 30. listopadu 2021 od: JD Heyes

Mezi zdroje patří:

Ameri­canWi­reNew­s.com

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com

frantaczek ( 1. prosince 2021 21:32 )

Dr. Anthony Fauci byl znovu předmětem verbálního napadení senátorem Randem Paulem, republikánem a lékařem z Kentucky, který se během pandemie COVID-19 často střetával s Národním institutem alergií a infekčních nemocí, protože uvěřil Faucimu lži o financování výzkumu, který pravděpodobně vedl k vytvoření viru.

Paul i kolega z Republikánské strany senátor Ted Cruz z Texasu se vrhli na Fauciho poté, co COVIDový car Biden zaútočil na republikánské kritiky pro jejich politiku ohledně koronaviru vycházející z rozhovoru, ve kterém se Fauci vyjadřoval ve třetí osobě.

"Absolutní arogance někoho, kdo tvrdí, že oni představují vědu." Je ohromující a alarmující, že byrokrata v oblasti veřejného zdraví vůbec napadlo něco takového tvrdit, zvláště toho, který tak tvrdě pracoval na ignorování vědy o přirozené imunitě,“ napsal tento týden Paul na Twitteru.

Paulův tweet obsahoval videoklip Fauciho, s nímž byl rozhovor na CBS News „Face the Nation“, kde odmítal kritiku své práce Republikánské strany a nazval obvinění „lži“, přičemž souhlasil s tím, že se ho Republikánská strana pokoušela použít jako obětního beránka.

„Každý, kdo se na to dívá pozorně, si uvědomuje, že to má zřetelnou antivědeckou příchuť, takže pokud vstanou a budou kritizovat vědu, nikdo nebude vědět, o čem mluví,“ řekl Fauci ve svém rozhovoru s Margaret Brennanovou.

Fauci se dále označoval ve třetí osobě a dodal: „Ale pokud vstanou a skutečně zamíří 'střely' na Tonyho Fauciho, lidé dobře poznají, že tam je nějaká osoba, takže je snadné ji kritizovat, ale oni kritizují vědu, protože my zastupujeme vědu.“

Ke kritice Fauciho se přidali i další republikáni, včetně senátora Teda Cruze z Texasu a Toma Cottona z Arkansasu.

"Fauci je nevolený technokrat, který překroutil vědu a fakta, aby mohl vykonávat autoritářskou kontrolu nad miliony Američanů." Žije v liberálním světě, kde je chválen jeho samolibý postoj ‚REPREZENTUJI vědu‘,“ napsal Cruz tento týden na Twitteru.

Zde jsou fakta:

(1)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa