Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Doktor Štěpán se emotivně vyjádřil k hrozné koronavirové situaci: Jako by tu spadlo jedno letadlo denně

Autor: jel - 
26. listopadu 2021
05:00

Na sociální síti se objevil příspěvek lékaře Štěpána H. Ten uvádí, že kdyby mu někdo před časem řekl, jak hrozná bude současná situace, nevěřil by. Je v šoku z toho, že i přesto, že o zákeřném koronaviru víme mnohem více než loni a existují k tomu data, nemocnice se stále plní a lidé umírají. V závěru textu uvedl, že člověk, který odmítne očkování, ač sám nezemře, je zodpovědný za životy jiných lidí.

„Kdyby mi před půl rokem po tom zimním/jarním masakru někdo řekl, že se to letos bude celé znovu opakovat a bude to ještě horší, nevěřil bych mu,“ píše lékař hned na úvod. A proč? Jak píše, protože v zimě se zaběhl systém laboratoří na testování, ví se, jak se nemoc bude chovat, je zvládnutý krizový management nemocnic, existuje očkování. „Jak by jen bylo možné, že bychom byli tak hrozně neschopní a hloupí a dopustili, aby se to celé znovu opakovalo?“ ptá se Štěpán.

Nicméně, jak píše, situace je opět strašná. Plní se oddělení JIP v nemocnicích, opět se odkládají operace. Někteří lidé čekají na zákrok už velmi dlouho a to jim velmi ztěžuje a znepříjemňuje život! 

Lékař v textu uvádí několik bodů a ke všem přikládá zdroje, aby bylo jasné, že si to co říká jenom tak nevymýšlí. Body se především týkají očkování proti koronaviru. Píše, že očkování snižuje riziko nákazy, že chrání lidi před těžkým průběhem a úmrtím. A doplňuje, že vakcíny nejsou nebezpečné, i když samozřejmě žádný lék není stoprocentně bezpečný, riziko je minimální.

Zdůrazňuje, že zcela zjevně platí, že čím vyšší je ve státě proočkovanost, tím méně lidí na koronavirus umírá. „Někdy na jaře jsme možná ještě mohli diskutovat o účinnosti a bezpečnosti vakcín proti COVID, ale je už listopad a to množství evidence nasbírané na několika miliardách podaných dávek a epidemiologická data z jednotlivých států hovoří zcela jasně,“ píše Štěpán.

Jako havárie letadla!

V emotivním závěru svého příspěvku vysvětluje, proč by se měl mladý člověk, jehož koronavirus nijak přímo neohrožuje, naočkovat. „Tím, že přispěju k celkové proočkovanosti populace a budu dodržovat ta nepříjemná opatření, přímo přispívám k záchraně tisíců životů jiných lidí, jak je vidět na datech ze zemí s vysokou proočkovaností.“ 

Podle něj lidé, kteří se nenaočkují, byť k tomu nemají žádný důvod, v konečném důsledku způsobují smrt a utrpení. Nakonec přirovnává počet mrtvých každý den, kteří umřou na koronavirus k havárii letadla. „V Česku je to jako jedno havarované letadlo každý den, mohla by to být jen desetina, jako třeba v Norsku. Svým sobeckým jednáním a ignorancí JÁ OSOBNĚ způsobuji hromadné utrpení a smrt ostatních,“ uzavírá text s tím, ať si to lidé nechají projít hlavou.

Video  Hasič Martin Šimčík vypomáhá od pondělí na covidovém oddělení ve FN u svaté Anny  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa