Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčičku (†10) zabil covid. Zdrcená matka ukázala na rodiče posílající do škol nemocné děti

Autor: Darina Jíchová - 
6. října 2021
16:09

Covid-19 se bohužel nevyhýbá ani dětem, přestože nepatří mezi nejohroženější skupiny. Smutný konec má případ desetileté Teresy Sperryové z amerického města Suffolk ve Virginii. Dívka se nakazila a boj s nemocí prohrála. Školačka rodičům před smrtí řekla, že měla na starost nemocné spolužáky, uvedl list The Mirror.

„Byla naprosto zdravá, neměla žádné zdravotní problémy,“ sdělili tisku zdrcení rodiče. Překvapilo je také to, že se jim dcera svěřila, že měla ve škole na starost děti, kterým nebylo dobře. Dostala prý za úkol je vždy vyvést ze třídy a doprovodit ke zdravotnici. První příznaky se u dívky objevily 22. září.

Rodiče plánovali dceru nechat očkovat

Rodiče, Nicole a Jeff Sperryovi, vypověděli, že měla těžký kašel a musela být rychle převezena do nemocnice. Testy potvrdily covid-19, lékaři si Teresu v nemocnici nenechali a poslali ji domů. Její stav se však nelepšil a rodiči ji znovu vzali na pohotovost, tentokrát ji už hospitalizovali. „Moje dcera byla zcela zdravá a byla by pořád zdravá, kdyby lidé neposílali nemocné děti do škol,“ napsala na facebook Sperryová 27. září.

„Udělali jsme všechno, co jsme mohli. Nakonec jsme ale přišli o kus našich srdcí. Covid je skutečný a nezáleží mu na tom, koho zabije,“ sdělila truchlící matka novinářům. Svěřila se také s tím, že se jí zdálo, že lékaře vůbec nezajímá, jak na tom její dcera je. „Přála bych si, aby covid skončil, nebo aby to byl hoax. Protože kdyby to byl hoax, mohla bych se probudit z téhle noční můry,“ napsala na facebooku.

Koronavirus v USA: Nákaza se nevyhýbá ani dětem. Koronavirus v USA: Nákaza se nevyhýbá ani dětem. | Reuters

Sperryová i její manžel jsou plně očkovaní, na vakcínu plánovali poslat i Teresu a jejího devítiletého bratra. „Na vakcínu bychom je vzali, hned jak by se začaly očkovat děti mladší 12 let,“ potvrdili rodiče. „Zatímco jsem seděla u lůžka své umírající dcerky, školy ve Spojených státech tvrdí, že pandemie se netýká zdravých lidí, že nemoc nezabije naše děti, že už je po všem. Doufám, že až si přečtou o naší dcerce, začnou to brát vážně,“ řekla pro stanici WAVY.

Pandemie není u konce

„Říkám vám, lidi, pandemie rozhodně není u konce. Pokud by bylo po ní, moje dcera by žila. Nepodávala bych bolestivé rozhovory a nemusela bych plánovat pohřeb,“ zakončila Sperryová. Mluvčí školy v Suffolku, kterou Teresa navštěvovala, uvedla, že případ vyšetřují. „Podle našeho protokolu by měl dospělý, většinou učitel, kontaktovat kancelář a informovat o nemocném dítěti. Do třídy si pak pro něj přijde někdo z vedení nebo školní sestra,“ vysvětlila Anthonette Wardová. Studenti podle ní na ošetřovnu jeden druhého nedoprovázejí.

Spojené státy se dál potýkají s vlnou covidu-19, denně přibývají deseti tisíce případů, za posledních 24 hodin to bylo přes 98 tisíc nakažených.

Video  Očkovat malé školáky: Ano, či ne? A kritika za nesmyslná opatření v debatě Blesku  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

ginkognito ( 7. prosince 2021 09:08 )

Holčička byla evidentně chudák z nablblé rodiny, toť vše.

nezmar1 ( 7. října 2021 01:35 )

nezmar1 ( 7. října 2021 01:35 )

Pres 330 milionu Americanu, jedno dite s nadvahou zemrelo (otazkou zustava, jestli to opravdu kovid byl) a oni zase budou nutit, aby rodice nechali napichat svoje zdrave deti jakousi experimentalni latkou, ktera stejne nic neresi, jen prinasi dalsi rizika, o kterych se ovsem uz nemluvi. Ze se mnozi pripady plne "ockovanych" pacientu s vnitrnim krvacenim, pripady mladych a pred "vakcinaci" plne zdravych muzu, nyni bojujicich s tezkym zanetem srdecniho svalu, o tom se mlci. Tutlaji a nuti lidi, aby si to svinstvo do sebe nechali vpichnout. Kam se hrabe doktor Mengele!!!

pozornyctenar2018 ( 6. října 2021 17:59 )

"Zdravá" holčička? Dle fotky dost nadváha, už to samo o sobě je nemoc

kamjdu ( 6. října 2021 17:44 )

Zas článek nahrávající očkovací mafii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa