Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zdravotní sestra (†44) uvěřila lžím o očkování. Matka dvojčat nakonec covidu sama podlehla

Autor: sova, ČTK - 
21. září 2021
21:24

Ani povolání zdravotní sestry a lékařský výcvik ji neuchránily před dezinformacemi na téma vakcinace proti covidu-19. Američanka Natalie Riseová (†44), matka dvojčat, tak podlehla koronaviru poté, co se odmítla proti nemoci očkovat. Podle jejího bratra Daryla tak za ženinu smrt mohou dezinformace šířící se na sociálních sítích, kterým Natalie uvěřila. Zprávu přinesla americká stanice CNN.

I přesto, že se koronavirus masově rozšířil přímo v jejím domovském městě Coeur d'Alene ve státě Idaho a kvůli nemoci skončila v kómatu i její matka, Natalie radila ze své pozice zdravotní sestry celé rodině, aby odmítala očkování.

„Říkala nám, abychom za každou cenu odmítali vakcinaci. Myslím, že se stala obětí propagandy jeho odpůrců, že to měla ze sociálních sítí a od různých blogerů a youtuberů,“ uvedl pro média bratr Daryl Rise. Podle něj Natalie nevěřila ani v to, že existují věrohodné studie zkoumající účinky a dopady očkování.

Nemocnice musí léčit některé pacienty na úkor jiných

Takových výzkumů přitom existuje nepřeberné množství. Na jejich existenci se snaží čím dál více poukazovat i zdravotnické autority, které se na jejich výsledky při své praxi odvolávají.

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) je plně naočkováno 54,7 % Američanů. Ve státě Idaho, kde se případ udál, je to přitom jen 40,8 %.

Tamní zdravotnictví se i za aktuální vlny epidemie v různých koutech Spojených států dostalo na limity svých možností, například stát Idaho ve čtvrtek rozšířil na celé území platnost tzv. krizových standardů péče. To znamená, že místní nemocnice mohou přidělovat prostředky určitým pacientům na úkor jiných, vysvětluje deník The Washington Post. Ten ve článku také popisuje, že „přídělový systém péče“ se stává skutečností i v nemocnicích na Aljašce a ve Wyomingu.

sorgedoktor ( 5. října 2021 08:32 )

To je posivny clanek...Snad i v Americe masji zdrav sestry stredo.skolaske vzdelani...No a jeste presvedcovat ostatni, aby se neockovali...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa