Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívenka (†4) náhle zemřela na koronavirus: Nakazila ji neočkovaná máma?

Autor: rix - 
16. září 2021
17:51

Čtyřletá dívka Kali Cooková zemřela na koronavirus. Podle všeho se nakazila od své matky, která byla tvrdě proti vakcinaci sebe i jiných. Teď říká, že svého rozhodnutí lituje.

Jak uvedl deník Metro, dívenka Kali Cooková z amerického Texasu zemřela na covid za velmi neobvyklých podmínek. Její stav se rapidně zhoršil již po prvotních příznacích onemocnění. Krátce nato mu bohužel podlehla a stala se jednou nejmladších obětí koronaviru v okolí. 

Situace je o to tragičtější, že se Kali nejspíše nakazila od své matky, která se proti nemoci odmítala naočkovat. „Byla jsem jednou z těch lidí, co odmítali vakcinaci.“ vysvětlila. Teď svého postoje lituje. „Teď bych si přála, abych taková nebyla,“ popsala Karra Harwoodová. 

V karanténě nakonec byla celá rodina, ale není jasné, kolik členů přesně bylo infekčních, ani kdy se její příslušníci nakazili. Kali zemřela ve spánku minulý týden poté, co v noci dostala horečku. Její matka uvedla, že byla obecně náchylnější k těžším průběhům u všech typů onemocnění. 

„Já osobně jsem byla pozitivně testována 6. září. Přišla jsem domů a šla hned do karantény, snažila jsem se držet daleko od svých dětí, především od Kali,“ popsala zdrcená matka. To ale nepomohlo. Další den už měla nebohá dcera silné horečky. 

Dívka nebyla ve školce od 1. září, ani nepřišla do styku s žádnými pozitivními případy, což naznačuje, že je pravděpodobnější, že se nakazila virem doma.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa