Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Covid na palubě výletního parníku: Už 6 pasažérů je pozitivních, 4 z toho jsou plně očkovaní

Autor: Darina Jíchová - 
31. července 2021
17:40

Výletní parníky byly na počátku pandemie covidu-19 považovány za inkubátory nákazy, v rámci utlumení cestovního ruchu lodě skončily v přístavech. Nyní se ale opět vrátily na moře a oceány a na svých palubách chtějí převážně plně očkované pasažéry, zdá se ale, že ani toto opatření neochrání před infikací virem. Na palubě parníku na plavbě kolem Baham je šest nakažených, z toho čtyři lidé jsou plně očkovaní, informoval list Daily Mail.

Loď Adventure of the Seas, kterou provozuje společnost Royal Caribbean, ohlásila, že má na palubě případy covidu-19. Jedná se o šest pasažérů, čtyři z nich jsou plně očkovaní, dva jsou neočkovaní nezletilí. Zástupci společnosti uvedli, že nejde o skupinu cestující společně. Podle informací má jeden z nakažených mírné příznaky nemoci.

Nová pravidla pro pasažéry

Infikovaní jsou v izolaci a odděleni od zbytku pasažérů, na palubě proběhlo trasování a testování kontaktů, u nikoho jiného se nákaza nepotvrdila. Loď vyplula 24. července z bahamské metropole Nassau, pro všechny pasažéry platilo, že museli být plně očkovaní. Děti a ti, kdo se z nějakého důvodu nemohou nechat očkovat, se před naloděním museli prokázat negativním testem. Společnost Royal Caribbean na to konto oznámila, že mění svá pravidla - všichni pasažéři budou nově muset doložit negativní test, bez ohledu na vakcinační status.

Plavba po Bahamách, kde se objevilo šest nakažených, trvala týden a cestující se v sobotu 31. července vrátili do přístavu, uvedla mluvčí společnosti Lyan Sierraová-Canová. Hromadné testování proběhlo na lodi už ve čtvrtek. Ze čtyř dospělých očkovaných osob pouze jeden vykazoval slabé příznaky nákazy, další tři jsou asymptomatičtí.

Ani u nakažených dětí se neprojevily žádné příznaky. Rovněž ani jeden ze šesti infikovaných necestoval společně. Jedná se o americké občany, upřesnila Sierraová-Canová. Zároveň vysvětlila, že Royal Caribbean zařídila nakaženým speciální repatriační let do Spojených států na náklady společnosti, šestice tak nemusí zůstávat na Bahamách v karanténě.

Video  Hrozba „černé mutace“: Profesor Hořejší o variantě covidu, která by nás vrátila na počátek pandemie.  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kimirsen ( 1. srpna 2021 14:36 )

Říká se "do čeho jsi to duši dal". Právě proto, že s rozumem má dotyčný při oslovení pramálo společné.

lucie13 ( 1. srpna 2021 10:28 )

lucie13 ( 1. srpna 2021 10:27 )

máte pravdu. A ti, co se snaží rejžovat na očkování vystrašených lidí, by měli nést zodpovědnost.
Za prvé, i kdybychom byli všichni pozitivně testování, tak je to snad úplně jedno, pokud nikdo nepotřebuje JIPku či pobyt v nemocnici a za druhé je vidět, na co to očkování je- na vytvoření přenašečů, protože se kontrolují testem jen zdravé a nenaočkované osoby.

fido2 ( 1. srpna 2021 08:25 )

Davová psychóza je horší než kovid. Nakažení jsme pořád něčím...

fido2 ( 1. srpna 2021 08:21 )

A co se jim stalo? Za chvíli budou muset být testy i na rýmu apod. Svět se zbláznil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa