Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Aquaparky volají zoufale o pomoc: Vláda na nás při rozvolňování zapomněla!

Autor: Hynek Zdeněk - 
7. května 2021
14:12

Kdy a za jakých podmínek otevřou? Odpověď na tuto otázku zatím marně hledají tuzemské aquaparky. Zatímco před rokem jim vláda nastavila přesná pravidla, tentokrát na ně v rozvolňovacích balíčcích úplně zapomněla.

Nemáme žádné informace, za jakých podmínek budeme provoz moci obnovit. Jsme vedeni ve stejné kategorii jako koupaliště, která jsou až v poslední fázi, tedy balíčku číslo pět. Jenže, rozlohu našeho zařízení rozhodně nejde srovnávat s běžným koupalištěm. Je mnohonásobně větší,“ upozorňuje ředitel největšího tuzemského aquaparku Petr Pavlacký z Aqualandu Moravia.

Můžeme testovat zdarma

„Loni jsme si vyzkoušeli postupné navyšování kapacity, pro které jsme vyvinuli i speciální online systém rezervací. Pomohlo by nám, kdyby vláda zohlednila celkovou rozlohu zařízení s ohledem na venkovní část,“ vysvětlil ředitel Aqualandu Moravia.

Podobně to vidí i ředitelka největšího aquaparku v Čechách, Vladana Horáková z Aquapalace Praha. „Od března v našem zdravotním zařízení Balneo & Medical testujeme vlastní zaměstnance. Jsme připraveni tuto službu poskytnout i návštěvníkům, a to zdarma. Pokud je vstup podmíněn negativním testem, očkováním či prokázanou imunitou, není přece důvod k dalším restrikcí, jako je omezování počtu návštěvníků či uzavírání atrakcí,“ je přesvědčena.


V roce 2020 přitom vláda zavedla systém, který rozlohu zařízení zohledňoval. Tehdy bylo obnovení provozu aquaparků postupné, kdy hned po otevření mohlo dorazit 300 lidí (25. května). Poté se pravidla změnila a počítala s rozlohou jednotlivých zón, například Aqualand Moravia tak odbavil až 1500 lidí (15. června).

VIDEO: Před rokem rozdali zdravotníkům tisíce vstupenek za to, že pomohli národu v boji s koronavirem covid-19. Nyní potřebují aquaparky pomoc. Stačí přitom, aby jim vláda umožnila fungování.
Video  Aqualand Moravia daruje zdravotníkům tisíce vstupenek  - Aqualand Moravia
Video se připravuje ...


Aqualand Moravia v Pasohlávkách. Aqualand Moravia v Pasohlávkách. | Blesk:DAVID MALIK

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa