Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svrčinová zůstala v nemocnici. Hlavní hygienička zkolabovala během jednání vlády

Aktualizováno -
6. dubna 2021
11:00
Autor: for, vei - 
6. dubna 2021
20:35

Nová hlavní hygienička Pavla Svrčinová zkolabovala přímo během úterního jednání vlády. Na své poslední tiskové konferenci to potvrdil odvolaný ministr zdravotnictví Jan Blatný. Svrčinové se udělalo nevolno a musela pro ni přijet sanitka přímo na ministerstvo zdravotnictví, kde pobývala během videokonference. Hlavní hygienička je i nadále v nemocnici. 

„Je pravda, že je v nemocnici a není pravda, že by její stav měl nějakou přímou souvislost s tím, jak probíhalo jednání vlády,“ potvrdil hospitalizaci Svrčinové odcházející minist Jan Blatný, kterého v úterý dopoledne odvolal na žádost premiéra Andreje Babiš prezident Miloš Zeman

O zdravotním stavu jako takovém ale Blatný mluvit nechtěl, aby neporušil lékařské tajemství. 

O jaké obtíže se u Svrčinové jednalo, není jasné. Zásah na Palackého náměstí u ženy ve věku Svrčinové potvrdili pražští záchranáři. „Žena byla celou dobu při vědomí a po ošetření jsme ji transportovali do nemocnice,“ řekla Seznam Zprávám mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Svrčinové se udělalo nevolno během schůze kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO), které se účastnila formou videokonference. 

Hlavní hygienička je spolu s ministrem zdravotnictví klíčovým člověkem, který řídí boj s epidemií. Svrčinová nahradila 15. března ve funkci Jarmilu Rážovou.

Od pondělí by se opatření v ČR měla řídit podle pandemického zákonu. Podle něj mohou rozhodovat o možných zákazech a nařízení právě hygienici a ministr zdravotnictví. Svrčinová by měla zároveň koordinovat práci ředitelů krajských hygienických stanic. 

sorgedoktor ( 8. dubna 2021 11:32 )

......to snad neni mozne...

sorgedoktor ( 7. dubna 2021 19:54 )

Amba....mozna prehanite...Ovsaem natazit nekoho do funkceč v 58 letech za teto situace je na povazenou

ingmarie ( 7. dubna 2021 11:59 )

Starej se o své děti , trapná nádhero

UFO1 ( 7. dubna 2021 08:05 )

Vládu řídí Putin s loutkou Bureš,jen tam ze sebe dělají h....ka za pěkný baksis

UFO1 ( 7. dubna 2021 08:02 )

Slabší žaludek?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa