Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Porodní asistentka Jiřinka z Jihlavy podlehla covidu: Kolegyně i maminky dojemně vzpomínají

Autor: VaB - 
28. března 2021
05:20

Jihlavská porodnice truchlí. Tamní zdravotníci přišli o svou milovanou kolegyni, porodní asistentku Jiřinku B., která prohrála boj s covidem. Kolegové na ni vzpomínají a truchlí, stejně tak jako maminky, kterým pomáhala porodit.

Velmi smutnou zprávu na facebooku uveřejnili zástupci porodnice jihlavské nemocnice. „S velkou bolestí v srdci oznamujeme, že včera 25.3.2021 prohrála svůj boj s covidem naše kolegyně, porodní asistentka Jiřinka,“ uvedli. 

V textu poděkovali, že s nimi Jiřinka byla a že jim vždy pomohla. „Děkujeme za Tvůj optimismus, úsměv, lidskost, srdečnost... Nikdy nezapomeneme na Tvůj ‚dzindzik‘ a ‚tuto lala‘. S láskou, kolektiv Gynekologicko-porodnického oddělení,“ dodali.

V komentářích upřímnou soustrast projevila i řada matek, u jejíchž porodu Jiřinka byla. „Upřímnou soustrast, byla úžasná opora u porodu mé dcerky,“ zavzpomínala Veronika. „Je nam to strašně moc lito. Moc nam pomohla u porodu naší druhé dcerky. Je to obrovská ztráta, přidala se Hanka.

Vzpomínku věnovala i její Jiřinčina kolegyně Libuše: „JIŘINKO - babčo porodní, sbohem... Hodně jsme spolu nasloužily, hodně se spolu nasmály, byla jsi živel... Spolu jsme byly u porodu mých vnoučátek, když jsem doprovázela jinou těhotnou ženu k porodu, vždy jsem si přála, abys měla službu ty... A ty tu najednou nejsi, odešla jsi... Zapálím za Tebe svíčku, děkuji za vše a všechny ty malé dušičky tam nahoře Tě jistě uvítají s radostí...“ 

Psychoporadna

Máte psychické potíže, se kterými si nevíte rady a nechcete jít v tuto chvíli za specialistou osobně? Bojujete s vyčerpáním, strachy? Máte problémy v rodině s partnerem či dětmi? Nezvládáte současnou nejistotu a sociální izolaci? Tým odborníků nového projektu Psychoporadna Blesku je připraven vám pomoci!

Pište na: psycholog@blesk.cz

nebo na adresu: Blesk, Komunardů 1584/42, Praha 7, 170 00, dopis označte heslem „PSYCHOLOG“.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa