S mužem (37) si nějaký čas dopisovala, a jelikož si sedli, chtěli se poznat. „Jenže kde na veřejnosti, když jsou restaurace zavřené a venku zima? Přece se nebudeme scházet na benzínce,“ uvádí žena. 

Partner ji proto pozval k sobě domů. Matka pětiletého Jakuba však znejistěla. Kolikrát už člověk slyšel, že ze zajímavého pohledného muže se vyklubal násilník. „Bála jsem se. Brácha navrhl, že půjde se mnou. Jako za starých časů,“ směje se Eva.

Na schůzce podle ní byla legrace. Její, teď už nový přítel Martin, vzal doprovod s nadsázkou. „Sešli jsme se ještě třikrát, než mi zavolal, že je pozitivní na covid. Tak nám opět zbyl jen telefon a skype, protože jsme oba v karanténě,“ povzdechne si žena.

Nesmí za okres

Eva není sama, komu současná doba komplikuje vztah. „Naštvaných lidí je spousta,“ tvrdí konzultantka seznamky Náhoda Darina Kandráčová. „Nejde jen o to, že nemají, kam spolu zajít posedět, ale mnozí jsou z různých krajů i okresů,“ dodává.

„Ale první rande u někoho v bytě bych určitě nedoporučila. Příliš velký risk. Raději bych zvolila videohovory, i když ani ty osobní kontakt úplně nenahradí,“ podotkne Kandráčová.

VIDEO: Jak si Češi užívají pornokarenténu?