Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tohle se vyřeší mezi čtyřma očima, říká advokát rappera, kterého sundali policisté: A co bude dál?

Autor: yks, ČTK - 
14. března 2021
12:09

Byl to šok. Dvojice strážníků městské policie ve středu v Uherském Hradišti nekompromisně uzemnila českého rappera Martina L. poté, co si odmítl nasadit respirátor, jak to nařizují platná opatření vlády proti šíření koronaviru. Učinila tak bez ohledu na to, že se v blízkosti nacházel jeho malý syn. Video zásahu vzbudilo vášně v táborech stoupenců i odpůrců tvrdých opatření. Případ šetří policie a strážníci byli do vyšetření celé záležitosti postaveni mimo službu. Martin L. nyní ve spolupráci se svým právním zástupcem Filipem Petrášem připravuje odvetné kroky. 

O tom, co se chystá, promluvil  pro  web Českého rozhlasu právník hlavního aktéra zmiňovaného videa. Popsal do detailu, co se podle jeho klienta na místě odehrálo, a nastínil další plány i možné řešení.

„Není pochyb o tom, že došlo ke spáchání přestupku ze strany mého klienta, to nikdo nerozporuje. (...) podle nás byl postup strážníků v hrubém rozporu se zákonem o obecní policii a dalšími právními předpisy,“ uvedl Petráš pro rozhlas a shrnul také to, co se podle jeho klienta v Hradišti odehrálo. 

Dvojí pohled na stejnou událost

Podle verze Martina L. kosa padla na kámen ve chvíli, kdy se strážníci rozhodli ho legitimovat, ale on chtěl nejprve usadit svého malého synka do autosedačky, aby se jim mohl plně věnovat. „Na to se ho otázali, jestli se legitimuje, on řekl, že ne. A pak následovalo použití donucovacích prostředků ze strany strážníků,“ popsal Petruš.

V téže době došlo k záznamu nechvalně proslulého videa, které rozdělilo českou společnost na dvě skupiny. Jedna poukazuje na nepřiměřenost zákroku a trauma, které musel vyvolat v dítěti, bezradně pobíhajícím kolem strážníků, kteří „ubližovali jeho tatínkovi“. Druhá skupina zdůrazňuje, že by se nic podobného nestalo, kdyby Martin L. jako zodpovědný otec spolupracoval a předešel tak konfliktu, který se tak nesmyslně vyhrotil.

A co bude dál?

Policie prověřuje středeční zásah strážníků v Uherském Hradišti, zkoumá záznamy kamer a hledá svědky incidentu, kteří by pomohli osvětlit, k čemu přesně došlo. Starosta města Stanislav Blaha i velitel městských strážníků Vlastimil Pauřík se ve čtvrtek za incident omluvili. Odmítli ale, že by dítě zůstalo na ulici bez dozoru. Podle Pauříka ho chvíli hlídala prodavačka z obchodu a pak další přivolaná hlídka. Oba strážníky postavili dočasně mimo službu.

Petráš uvedl, že on i jeho klient chtějí, aby byla situace řešena civilizovaně. „Mám za to, že toto je mezi mým klientem a městem, které se k tomu nějakým způsobem vyjádří, a budeme to řešit takzvaně mezi čtyřma očima,“ míní právník, který také podotkl, že od chvíle incidentu se jeho klient stal na sociálních sítích terčem negativních komentářů a zpráv a čelí podle něj de facto až výhrůžkám.

 

e.lesanova ( 14. března 2021 18:27 )

sasajede...DOST máš asi ty Nevzal sis dvojitou dávku???

fany22 ( 14. března 2021 17:18 )

Au. Autor videa byl ten advokát. Určitě jen pouhou náhodou

e.lesanova ( 14. března 2021 16:03 )

"Známý rapper" po čtyřicítce, kterého si dodnes nikdo ani nevšiml, se kterým rozervaná duše a běsy cloumají od puberty, postrádající rytmus i sluch, se asi chtěl "zvi­ditel­nit"­...po­hoto­vý kámoš "právník" toho hned zdatně využije Ještě víc to rozmazávejte, být "populární" jako trapnej idiot je děsný terno

e.lesanova ( 14. března 2021 15:58 )

Právník si našel dobře dutou kavku...doufám, že ho "vydojí" do mrtě... Naivní a tupý "rapper" s názvem De fuck to...to zavání inteligencí na sto honů

fany22 ( 14. března 2021 13:52 )

Pravda je taková, že se odmítl legitimovat. Omáčku, že by se jim býval legitimoval, až by chlapce umístil do sedačky, je bohapustá a trapná výmluva, vymyšlená dodatečně. On není schopen sáhnout do kapsy a vytáhnout občanku, jelikož má s sebou tříleté dítě?? Co to na lidi hrajete? Navíc, právě dle výpovědi právníka / spoluautora a kameramana té frašky/ stálo auto 30-50 m od krámku, kde se vše odehrálo.
Nehledě na to, že strkat do strážníků si dovolí jen nabubřelý...rapper. Normální to není. Vyprovokoval to schválně.
Pane advokáte, domluvili jste to spolu, a zatáhli ještě do toho důvěřivou manželku, která všemu dala ještě dramatický rozměr. Možná, že ani nevěděla, že lže. Lepší by bylo už mlčet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa