Ani ve snu se Janu Lovíškovi nezdálo, že zřejmě zachrání život malé holčičce. Ta se bezstarostně procházela po frekventované silnici v pražských Běchovicích ve chvíli, když městskou částí zrovna projížděl. A měla tak veliké štěstí. „Nevěřícně jsem zíral, co vidím, protože takhle malé děcko v tom provozu,“ uvedl Jan Lovíšek pro CNN Prima NEWS.

Mohli ji srazit!

Jakmile holčičku uprostřed silnice uviděl, ani na vteřinu nezaváhal a okamžitě vystoupil a vydal se pro ni. „Za mnou zastavilo několik aut, tak jsem pospíchal, aby mě nikdo nezačal objíždět, jak to klasicky bývá, a to dítě nesrazil,“ řekl Lovíšek. Malou holčičku vzal do náruče a vydal se hledat její rodiče. U jednoho domu si všiml pootevřených vrátek a za nimi kočárku. 

Velké díky

„Zaklepal jsem na dveře a za nimi byla maminka, byla ráda, že to dobře dopadlo," popsal zachránce. Podle informací CNN Prima NEWS, které jim prozradil otec holčičky, měli vrátka nechat otevřená její starší sourozenci. „Byla to chvilka nepozornosti, řidiči patří velký dík, stalo se to a budeme se snažit tomu příště zabránit,“ uvedl tatínek dítěte.   

Fotogalerie
6 fotografií