Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lékaři od sv. Anny v Brně odmítají kritiku ivermektinu, kterým léčí covid: Je to lék pro lidi

Autor: Hynek Zdeněk - 
9. března 2021
11:53

Lékaři z Fakultní nemocnice U svaté Anny (FNUSA) v Brně se rozhodli reagovat na prohlášení ministra zdravotnictví Jana Blatného a některých nemocnic, že léčba ivermektinem představuje experimentální léčbu nepodloženou žádnými důkazy z klinických studií. Podle nich je třeba rozlišovat formy léku, zda je, či není určen pro humánní účely.

„Forma ivermektinu primárně určená k veterinárním účelům není vhodná pro humánní použití a při podání člověku by mohla způsobit zdravotní komplikace,“ uvedli lékaři z FNUSA společné prohlášení.

Lék pro lidi

Zároveň proto zdůrazňují, že používají ivermektin určený pro humánní účely.  „Ten je v současné době v České republice podáván spolu s dalšími léky pouze pečlivě vybraným covid+ pacientům, a to po posouzení jejich zdravotního stavu ošetřujícím lékařem,“ vysvětlují lékaři.

„Do České republiky jsme si nechali přivézt právě lék k humánnímu použití, který se opírá o doporučené postupy publikované skupinou amerických lékařů z aliance FLCCC a na podkladu dat z mnoha menších klinických a epidemiologických studií,“ stojí dále v prohlášení.

Studie je neutrální

Podle lékařů z FNUSA existuje recentní stanovisko americké autority NIH – National Institutes of Health, která se problematikou užití ivermektinu zabývala na vědeckém panelu.

„Je volně k dispozici a je datováno k 11. 2. 2021. Tam se konstatuje, že v současné době neexistují jasné argumenty pro ani proti použití ivermektinu v léčbě nemoci COVID-19,“ zdůrazňují lékaři.

Nemocnice zatím lék použila u 30 pacientů ve vážném stavu, kdy medikament kombinovala s jinými léky. „U většiny se jejich zdravotní stav zlepšil natolik, že mohli jít domů,“ zdůraznila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

VIDEO: Ministr zdravotnictví Jan Blatný hovoří v souvislosti s covid-19 o pracovní povinnosti studentů zdravotních škol.

Video  Vláda o pracovní povinnosti pro studenty, práci z domova a testování. (5.3.2021)  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

xiioma ( 9. března 2021 14:10 )

Názvy léků souvisejících s kovidem fakt asi vymýšlel někdo, kdo se chtěl lidstvu mstít.

- Paní doktorko, mohla byste mi předepsat ten isoprinosin?
- Bohužel máme jen bamlanivimab.

Omasta ( 9. března 2021 12:57 )

Kdyby vám někdo umřel na covid v nemocnici, tak můžete nechat na patologii změřit jeho hladiny vitamínů A, D, E, K2, a zažalovat nemocnici o tučnou sumu za zanedbání léčby. Rozhodnutí je na vás, donést starouškovi vitamíny za 3000 Kč, nebo spoléhat na nemocnici.

Dnes zrovna zemřel pacient 30 let, kterému podávali vitamíny C, D a zinek. Nemocnice vydělá statisíce a pacientovi podá nejlevnější vitamíny, ostuda.

Již 60 let se ví, že megadávky vitamínu D jsou škodlivé, vyvolávají hyperkalcémii. Na tom nezmění nic ani dezinformace z USA, že chorým s kovidem je potřeba podávat megadávky vitamínu D. Další důvod, proč jsou megadávky vitamínu D škodlivé (také známý 60 let) je: Urychluje vylučování vitamínů A, D, E, K2, tedy protizánětlivých vitamínů, které jsou nezbytné pro vyléčení z respiračních chorob.

Vitamín D a ivermektin je to samé jako remdesivir, hydroxychlorochin, isoprinosin – tedy (produkty informační války) napáchají více škody než užitku. Už školáci se učí, že vitamíny pomáhají tehdy, když chybí. A že megadávky vitamínů, které nechybí, nemají žádný závratný účinek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa