Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hnilička prolomil mlčení: Mejdan u Bendy byla chyba, o „svou“ agenturu se popere

Autor: sova - 
2. února 2021
20:19

Šéf Národní sportovní agentury a bývalý poslanec Milan Hnilička (ANO) poprvé po osudné party veřejně promluvil o svých pocitech a jak zpětně na svou účast v Teplicích nahlíží. V pořadu Pressclub na stanici Frekvence 1 se omluvil, předvedl ale i útok, když se rozhodl komentovat vyjádření občanského demokrata a další známé sportovní tváře na poslanecké půdě Jakuba Jandy. Hnilička ztratil post poslance poté, co byl Bleskem vyfotografován na večírku s expremiérem Jiřím Paroubkem, Jiřím Šlégrem nebo ředitelem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vladislavem Husákem. V čele agentury zůstává a jak sám řekl, bude se o ni prát.

„Ta celá mediální situace se vyvinula tak, že jsem považoval za nutné znovu se vyjádřit k tomu tématu, a proto jsem dnes tady,“ vysvětlil tak na úvod Hnilička. A pokračoval: „Musím říct, že jsem rozhodně nebyl na žádném mejdanu. Byl jsem poblahopřát letitému známému k jeho jubileu a to jsem samozřejmě neměl. To jsem si bohužel neuvědomil předem.

Narozeninová oslava podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy, která se konala 23. ledna v teplickém hotelu Prince de Ligne, porušila několik vládních nařízení proti šíření koronaviru.

Babiš změnil názor

„Já si plně uvědomuji, co jsem provedl a za to jsem vzal zodpovědnost. I proto jsem vystoupil na půdě Poslanecké sněmovny a vzdal jsem se poslaneckého mandátu, který jsem si tvrdě odpracoval, a pevně věřím, že ty výsledky za mnou jsou i znát. To mě samozřejmě neomlouvá k tomu, abych udělal nějakou podobnou chybu,“ kál se na Frekvenci 1 Hnilička.

Jeho konec v čele sportovní agentury žádala většina opozice a původně i premiér Andrej Babiš. Ten však poté změnil názor, když uvedl, že „by nikomu neprospělo, kdyby se rozjelo kolo spekulací kolem nového šéfa“.

„Jeho odvolání považuji za kontraproduktivní, je to slušný člověk, který odpracoval na přípravě a vytvoření agentury spoustu času, omluvil se,“ řekl tehdy Babiš Deníku.

Janda? Už jsem to mohl číst dřív, říká Hnilička

V pořadu Pressklub na Frekvenci 1 padlo i jméno poslance za ODS a Hniličkova bývalého kolegy z aktivního sportovního prostředí. Moderátorka se totiž bývalého hokejového brankáře zeptala, co říká na kritiku od Jakuba Jandy, kterého zmínila jako muže, „který by mohl mít zálusk na místo šéfa Národní sportovní agentury“.

„Jeho reakce jsou pro mě v poslední době velmi těžko čitelné, ale v podstatě jsem to mohl číst už dřív, kdy se po celou dobu vyjadřoval k agentuře, že ji podporuje, a během hlasování měnil názory podle, řekněme, politického stanoviska jeho klubu,“ komentoval Hnilička.

„O to méně čitelné v současné době je, když ráno dá prohlášení, že sport by měl být apolitický, a odpoledne se hlásí k tomu, že do politiky šel s tím, aby zrovna vedl třeba takovou instituci, jako je Národní sportovní agentura, kterou mimo jiné na poslanecké půdě nepodpořil,“ dodal na Jandovo konto bývalý poslanec a šéf českého sportu.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

ellyane ( 4. února 2021 13:36 )

Jak svou agenturu? Jasně pere se o drobky které mu hodí pěkný balík, jeho kecy o odpracování jsou trapné, jiní nepracují? A co pan Šlégr, ten se o svou televizi nepopere? Jako abychom věděli komu půjdou poplatky, letěli by všichni, ale jen plno keců a bohužel skutek utek.....

Matos7 ( 3. února 2021 08:10 )

Vivat BABIŠ

Matos7 ( 3. února 2021 08:09 )

Babiš na hrad

Matos7 ( 3. února 2021 08:08 )

HNILIČKA JE PAPALAŠ, JANDA je PAPALÁŠ a zku*vevenejODESÁK

vasounek ( 3. února 2021 07:37 )

Asi neví co je čest a slušnost,měl by chodit kanálama a jeho podporovatelé v čele s Babišem si to u slušnejch lidí pos...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa