Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman vytkl účastníkům party v Teplicích „blbé výmluvy“. Husák měl dle něj sázet pokuty

Autor: simao, ČTK - 
31. ledna 2021
19:31

Prezident Miloš Zeman v neděli na Frekvenci 1 reagoval i na party v hotelu v Teplicích, kde padesátiny slavil exposlanec Petr Benda a kam vyrazil třeba expremiér Jiří Paroubek, krajský policejní šéf Vladislav Husák či tehdy ještě poslanec ANO Milan Hnilička. Zeman míní, že se aktéři vymlouvali po provalení aféry, na kterou upozornil Blesk, poněkud blbě. A přidal poznámku i k účasti Husáka.

Miloš Zeman se na Frekvenci 1 pozastavil i nad narozeninovou oslavou v teplickém hotelu, kterou uspořádal někdejší poslanec ČSSD Petr Benda a na kterou vyrazil expremiér Jiří Paroubek, či tehdy ještě poslanec ANO Milan Hnilička, který po složení poslaneckého mandátu zůstal nadále šéfem Národní sportovní agentury.

Především když už se někdo vymlouvá, tak se nesmí vymlouvat tak blbě, jako to udělali tito lidé. To znamená: přijel jsem do tohoto hotelu, abych já nevím, zkontroloval jeho účetnictví. No tak tomu neuvěří ani absolvent pomocné školy. Přijel jsem do tohoto hotelu, abych se poradil co dělat s Českou tělovýchovou nebo sportem. Totéž. Teď jsem urazil - a omlouvám se za to -  pomocnou školu,“ okomentoval tuto akci Zeman.

O tom, že vyrazil do hotelu zkontrolovat účetnictví, mluvil expremiér Paroubek. „Musím říci, že žádný noční mejdan s Paroubkem se nekonal. Na mejdanech se totiž obvykle pije alkohol a já už pět let žádný alkohol nepiji. Maximálně si nechám na přípitek nalít do skleničky víno, omočím rty a skleničku po přípitku odložím,“ uvedl na portálu Vaše věc.

„V hotelu Prince de Ligne jsem se v sobotu v podvečer ubytoval, neboť jsem s ředitelem a účetním hotelu řešil problematiku hospodaření hotelové společnosti, neboť s ní mám uzavřený dlouhodobý poradenský kontrakt,“ hájil se Paroubek, který před revolucí působil coby hlavní ekonom státního podniku restaurace a jídelny v Praze 1.

„Protože mé pracovní jednání skončilo v cca 20 hod., věděl jsem již předem, že do Prahy nemůžu cestu autem stihnout do 21 hod., proto jsem se ubytoval v hotelu,“ vymlouval se Paroubek, ačkoliv pro cestu v případě návratu domů je u zákazu nočního vycházení výjimka.

Zeman: Hloupost provozovatelů

Zeman se vedle toho vyjádřil obecně k restauracím či také vlekům na horách, které měly otevřeno i tento víkend, ačkoliv to vládní nařízení zakazují - a ubytovávat se v hotelích mohou pouze lidé na služební cestě a s potvrzením. V Harrachově v sobotu takových lidí v jednom hotelu odhalila policie 70.

Zeptal bych se jich, jestli v jejich okolí se díky jejich hlouposti, protože jinak se to nazvat nedá, nenakazily další možná desítky lidí. A ať ty desítky nakažených lidí se s nimi setkají, ať jsou to organizátoři vleků nebo cokoliv jiného, a vyřídí si to s nimi,“ podotkl Zeman.

Husák to měl rozpustit, míní prezident

K dalšímu z účastníků večírku v Teplicích - šéfovi Národní sportovní agentury Milanovi Hniličkovi - prezident Zeman poznamenal, že ho nezná, nikdy se s ním nesetkal a neví, co je za ním za práci. „Tohleto si opravdu musí rozhodnout předseda vlády,“ podotkl k tlaku na odvolání Hniličky z čela sportovní agentury, který však Hnilička ustál.

K účasti Vladislava Husáka coby krajského policejního šéfa Zeman podotkl: „Jak se kdysi říkávalo: zavíráte dveře od chlíva v okamžiku, kdy už z toho okamžiku uteklo tele. V čem je problém? Pan Husák, když už tam byla  zjistil, co se tam děje, měl toto shromáždění okamžitě rozpustit, ale nejenom to. Policie má právo výrazně pokutovat ty, kdo nedodržují pravidla. Mám dojem, že ta pokuta je minimálně 10 tisíc korun. Státní rozpočet by se nepatrně obohatil a pan Husák by splnil svoji roli.“

Končící liberecký krajský policejní ředitel Husák byl přitom v pátek podle ČT hospitalizován, policejní prezident Jan Švejdar ho odvolal k 1. únoru.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Ievice-je-smegma ( 1. února 2021 19:47 )

Ievice-je-smegma ( 1. února 2021 19:46 )

Vyslal jsem slova lásky, tak dostanu lásku? Ty mne miluješ? Ťuťuťu ňuňuňu

marmat ( 1. února 2021 17:20 )

Rajcuje Vás šířit odporné pomluvy vypilované do absurdit....
jste hrdina anonym,
nebo to panu prezidentovi zopakujete klidně osobně na veřejném místě ???

marmat ( 1. února 2021 17:15 )

Ievice-je-smegma: Asi/možná tušíte, co je to karma.........
zafunguje automaticky a naprosto zdarma !!!
Podle vzoru: Co vyšleš-dostaneš !

marmat ( 1. února 2021 17:11 )

oprava: papaláši......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa