Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nakažená matka se synem si nestihli zavolat sanitku. Našli je doma mrtvé až po 11 dnech

Autor: Darina Jíchová - 
24. ledna 2021
18:39

Německá média přinesla zprávu o koronavirovém dramatu, které šokovalo celé Bavorsko. V maličké vesnici Muckenreuth, která má pouze 44 obyvatel, našli po 11 dnech mrtvoly syna a matky, kteří podlehli nákaze. Těla objevil soused.

Jürgen L. (54) žil se svou matkou Silvií, oba se v polovině prosince nakazili koronavirem způsobujícím nemoc covid-19. Reportéři deníku Bild uvedli, že se jejich stav pravděpodobně tak rychle zhoršil, že ani neměli čas si zavolat záchranku. Jejich smrt podle pitvy dělilo jen několik hodin, překvapující ovšem je, že jejich těla byla objevena až o pár dní později.

Němec pracoval na stavebním úřadu v Bayreuthu, ani tam se ale po něm nikdo nesháněl, zvláště protože muž pracoval z domova, věnoval se převážně vlastním projektům a měl volnější pracovní dobu. Matku se synem našel soused až na 1. svátek vánoční. Ten pro Bild vypověděl, že se šel podívat k jejich domu, protože se o ně báli jejich rodinní známí, kteří ho kontaktovali. Přes okno si dovnitř posvítil baterkou, šokovalo ho, když uviděl Jürgena, jak mrtvý sedí v křesle.

Na místo dorazila policie a sanitka, strážníci oznámili, že v patře v posteli našli mrtvou ženu, Jürgenovu matku Silvii. Bild dále informoval o tom, že poštovní schránka nebyla vybraná od 15. prosince a že vedle těla Jürgena se našly noviny s tímto datem.

Pitva: Nešlo o vraždu, sebevraždu ani nehodu

Podle pitevní zprávy byl příčinou smrti koronavirus, patolog vyloučil, že by se jednalo o sebevraždu, nehodu nebo zločin. Obyvatelé vesnice dodali, že nikdo z nich nevěděl, že se Jürgen nebo Silvia nakazili, svěřili se také s tím, že se k nim nešli podívat dříve z důvodu, že u nich každý den svítila vánoční výzdoba. Strážníci zjistili, že ta se zapínala automaticky.

Video  „Virus nemá hodinky, může vás infikovat během sekund,“ imunolog o mýtech a v čem mu Babiš nevěřil  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa