Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékaři skončili po očkování na JIP, šířilo se po sítích. Motol kvůli dezinformacím podává trestní oznámení

Autor: ČTK - 
22. ledna 2021
15:36

Fakultní nemocnice v Motole podává trestní oznámení na možné šíření poplašné zprávy. Reaguje na to, že na twitteru se objevila informace o lékařích, kteří po očkování v motolské nemocnici skončili na jednotce intenzivní péče (JIP). Nemocnice to dnes oznámila na twitteru, zprávy o zdravotních problémech lékařů označila za dezinformaci. Někteří zdravotníci v těchto dnech dostávají druhou dávku očkování proti koronaviru.

Čtvrteční vzkazy na twitteru uvádějí, že očkováno bylo ten den ráno druhou dávkou v motolské nemocnici deset lékařů a na JIP skončilo osm z nich. „Tato info je přímo z nemocnice. Jmenovat nebudu, je to můj informátor a nechci ho vystavovat nebezpečí,“ stojí v postu, který sdílelo hned několik profilů.

„FN Motol se důrazně ohrazuje proti tvrzení o zhoršení zdravotního stavu lékařů, kteří měli být údajně hospitalizováni na JIP po aplikaci druhé vakcíny proti covidu-19,“ uvedla nemocnice. „Nemocnice podává trestní oznámení za šíření poplašné zprávy,“ doplnila.

Proti nemoci covid-19 se v Česku očkuje od 27. prosince. Zdravotníci dosud aplikovali 170 670 dávek, vyplývá z ranních informací na webu ministerstva zdravotnictví. Vedle zdravotníků nyní vakcínu přednostně dostávají senioři, které nemoc ohrožuje víc než mladší populaci. Používají se zatím vakcíny od firem Pfizer a BioNTech a od společnosti Moderna. U obou je nutné aplikovat dvě dávky.

Video  Šéf Motola o tisících zrušených operací, očkování i prospěšné vagíně  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa