Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Primátorka Brna Vaňková kritizuje vládu: Na velkokapacitním očkovacím centru nemáte zásluhu

Autor: Hynek Zdeněk - 
14. ledna 2021
15:35

Záložní nemocnice na brněnském výstavišti může naplno začít sloužit jako velkokapacitní očkovací centrum. Jako první v republice. Primátorka Brna Markéta Vaňková (43, ODS) upozorňuje: „Není to zásluhou vlády, ale díky předvídavosti a financím města.“

„Záložní nemocnici jsme postavili výhradně z prostředků města. Její provoz od té doby spolufinancujeme z jedné třetiny. V upraveném pavilonu můžeme vakcínu poskytnout více než třem tisícovkám lidí denně,“ řekla primátorka Brna.



Primátorka přitom neopomenula místo, kde nemocnice stojí, brněnské výstaviště. „Vláda svými nařízeními a souvisejícími kroky Veletrhy Brno opakovaně poškozuje. Nejen zákazem veletrhů, ale i rozhodnutím, že nemají nárok na speciální kompenzace určené subjektům podnikajícím v tomto oboru,“ upozornila Vaňková.

Brno přitom jasně ukazuje, že je na očkování velkých skupin lidí mnohem lépe připraveno, než místa zajišťovaná státem. Vidět to bylo ve středu.

Zatímco v hlavním městě se mačkaly davy seniorů v přeplněných chodbách nemocnice, v Brně byly vždy udržovány patřičné rozestupy, aby se zabránilo šíření covidu-19.

VIDEO: Prvním naočkovaným pacientem v České republice byl premiér Andrej Babiš (66, ANO).

Video  První dávka pro Babiše! V Česku začalo očkování proti covidu-19.  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vont ( 16. ledna 2021 00:14 )

paní primátorka je krátce ve funkci a asi neví, že za zdravotnictví je v kraji odpovědná právě ona! Čili nikoliv zásluha o centrum , ale její povinnost a odpovědnost! Podsouvání premiérovi snahu o zásluhy za její povinnosti je zábavné.🙉

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa