Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nelegální party v centru Prahy: Stovka mladých, vstup na heslo! Policie použila beranidlo

Aktualizováno -
28. listopadu 2020
19:06
Autor: VaB, šim - 
28. listopadu 2020
06:19

Výsměch nařízením a celému Česku přímo do obličeje?! 119 mladých lidí se v pátek večer sešlo na ilegální party v tajně otevřeném klubu v samém centru Prahy. Vstup do prostor byl na heslo, účastníci měli na zápěstí dokonce identifikační pásky! Mejdan utnuly desítky policistů. Ti se dovnitř museli dostat až beranidlem! Na místě zasahovala také záchranka.

O večírku se mladí lidé dozvěděli přes uzavřenou skupinu na sociální síti. O tom, že se akce bude konat, věděli údajně už měsíc dopředu. Podle informací reportéra Blesku, který byl na místě, se party účastnili také mladí cizinci, mnohým účastníkům nebylo ještě 18 let. Party podle informací TN.cz začala po desáté hodině a měla trvat až do čtvrté ranní. Kolem půlnoci ji však ukončila policie. Na místo se sjela kriminálka, mnoho hlídek, těžkooděnci i cizinecká policie se speciálním vozem na ztotožňování osob.

Video  Policie rozehnala párty v nočním klubu, 27. listopadu 2020.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Jelikož provozovatel nechtěl policii do klubu v Anenské ulici pustit, byla nucena použít beranidlo, hák a hydraulický rozpínák zárubní. Rány z beranidla se nesly jinak zklidněnou, nouzovým stavem vylidněnou ulicí. Na místo byly také z preventivních důvodů povolány dvě sanitky a speciální velkokapacitní Atego.

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se tam účastní jakési nelegální party. Všechny tyto osoby policisté ztotožnili a zjistili, že se jedná o 102 cizinců a 17 Čechů,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk a zveřejnil video z vnitřních prostor klubu.

Je na něm vidět osvícený bar s láhvemi alkoholu, za rohem se pak v malinké místnosti s fotbálkem krčí v rohu trojice účastníků party. Když se kamera posune dál, ukáže další místnost potemnělého klubu, ta už je plná policistů.

Policie postupně vyváděla účastníky z klubu ven po skupinách, někteří skončili v poutech, další byli po ztotožnění puštěni. „U osmi osob se domníváme, že se jednalo o organizátory akce, ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili. Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,“ dodal mluvčí. Policejní zásah trval do časných ranních hodin. Na místo se dostavil i kriminalistický technik, který celý incident zdokumentoval.

Hamáček: Policie bude kontrolovat dál

Jak vidno ze zásahů v Praze v Anenské ulici nebo v restauraci Šeberák, policie kontroluje dodržování vládních opatření a zasahuje proti těm, kteří je porušují. Bude v tom pokračovat i nadále. Díky tomu, že drtivá většina občanů opatření dodržovala, se podařilo epidemiologickou situaci zlepšit. Nicméně stále ještě není vyhráno,“ uvedl pro  server iDnes.cz ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Jedna z účastnic páteční párty byla tak opilá, že ji záchranáři museli převézt do nemocnice. „Zkontrolovali jsme spolu s policií všech 119 osob, pouze jednu 22letou ženu jsme následně transportovali do Nemocnice Na Bulovce kvůli intoxikaci alkoholem,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podle provozovatele obchodu DiscoDuck, který sídlí ve stejné pasáži, Rostislava Kejmara jsou majitelé klubu cizinci. O tom, že by se tam konaly nelegální party, nic neví. „Byl jsem v obchodě včera (v pátek - pozn. red.) od dvou do čtyř do odpoledne a ničeho podezřelého jsem si nevšiml,“ řekl Blesku v sobotu dopoledne. Překvapilo ho, že se do tak malého prostoru vešla více než stovka lidí. „Je to tam malé,“ uvedl s tím, že před zavedením opatření na jaře tam mohlo chodit kolem šedesátky lidí, v létě míval klub kvůli úbytku turistů jen zhruba deset hostů.

Nebyla to jediná party?!

Jedna z dívek, která promluvila na kameru Blesku, uvedla, že o klubu věděli už měsíc dopředu a nebyla to prý jediná party, které se v Praze během nouzového stavu účastnila. Její výpověď čtěte zde>>>

Policisté se pak na místo vrátili i o den později, v sobotu. Hlídka místo monitorovala. K místu se pak později dostavilo několik kriminalistů. CNN Prima News uvedla, že detektivové uvnitř nalezli čtyři sáčky. To potvrdil i policejní mluvčí Jan Daněk. „Kriminalisté v sobotu v baru nalezli čtyři sáčky, ve třech byla sušina, v jednom bílá krystalická látka. Šlo o malé množství, které bylo odesláno na expertízu," řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle Primy se policie na akci chystala několik dní, protože o ní věděla již déle. Systém pozvánek a oznámení místa a času konání akce byly šířeny a avizovány pomocí instagramu. Organizátor údajně zval na party v Anenské ulici či okolí Anenského náměstí. V desetiminutových intervalech v čas konání akce pověření lidé procházeli okolím a oslovovali procházející osoby. Kdo znal v angličtině heslo dne, byl prý vpuštěn dovnitř.

Posty, profily a zprávy na instagramu, přes něž organizátoři svolávali lidi na tajné párty v Praze. Posty, profily a zprávy na instagramu, přes něž organizátoři svolávali lidi na tajné párty v Praze. | čtenář Blesk.cz / Instagram

Máte informace k této nelegální party? Víte, co se dělo uvnitř? Ozvěte se do redakce na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 249 000.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

yarda ( 29. listopadu 2020 10:20 )

Omlouvám se za další vložení. Kočka mi prošla po klábosnici, asi jsem ji měl strčit do trouby, když se nám na ten pekáč tak šikovně připravila.
http­s://ww­w.mo­dryko­cour­.cz/koc­koga­leri­e/ga­leri­e/48172

yarda ( 29. listopadu 2020 09:30 )

Kvůli takovým dementům budou mít podnikatelé na vánoce utrum. A zaplatíme to my z našich daní. Všechny cizince co tam byli chyceni deportovat k dalšímu řízení do jejích vlastí a samozřejmě jim na hodně dlouho zakázat vstup do ČR.

yarda ( 29. listopadu 2020 09:30 )

Kvůli takovým dementům budou mít podnikatelé na vánoce utrum. A zaplatíme to my z našich daní. Všechny cizince co tam byli chyceni deportovat k dalšímu řízení do jejích vlastí a samozřejmě jim na hodně dlouho zakázat vstup do ČR.

bre-burda ( 29. listopadu 2020 00:25 )

Takhle to nějak vypadalo v Chicagu za prohibice. Už chybí jen Al Capone!

Omasta ( 28. listopadu 2020 21:57 )

Však my chceme šíření. Čím víc šíření, tím méně se prodá vakcíny. Zájemci o ni "vymřou".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa