Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pohřeb se stal semeništěm koronaviru: Přišlo 100 lidí, pozitivní test má skoro půlka

Autor: Darina Jíchová - 
27. listopadu 2020
18:16

Na pohřbu Nancy Kaddatzové (†92) z texaského města Hillsboro se sešlo kolem stovky lidí, a to i přes restrikce spojené s koronavirem, které omezují počet účastníků vnitřních obřadů. Řada lidí si při rozloučení sundala roušku, hlavně při zpěvu a při pózování na fotkách s příbuznými a přáteli zemřelé. Pohřeb se tak stal semeništěm koronaviru, už 42 hostů mělo pozitivní test, uvedl deník Daily Mail.

Pohřeb pořádal pohřební ústav Marshall & Marshall Funeral Directors, který celý obřad vysílal online na svých facebookových stránkách. S Kaddatzovou se ale 8. listopadu přišly rozloučit desítky jejích známých. Lidé sice měli roušky, v průběhu obřadu a na focení si je však sundali. O sociálním distancování nemohla být v nabité obřadní síni ani řeč.

Dcera zemřelé, Delynda Cruzová, přiznala, že má prozatím zprávy o 42 nakažených, také ona na sobě zhruba dva dny po pohřbu pocítila příznaky koronaviru. „V úterý večer jsem měla zimnici, ve středu jsem se pak probudila s horečkou,“ sdělila Cruzová reportérům stanice KDFW-TV. Mezi nakaženými jsou lidé ve věkovém rozpětí od 3 po 90 let. Cruzová rovněž odhalila, že jeden z infikovaných bojuje o život.

Byla to chyba

„Chceme, aby se lidé z naší chyby poučili. My jsme naše chování na pohřbu za chybu nepovažovali, a to se nám stalo osudným,“ prohlásila Cruzová. „Je pro mě děsivý fakt, že jsem to mohla být právě já, kdo koronavirem nakazil naši devadesátiletou tetu, tříleté dítě nebo bratrance, který teď bojuje o život,“ dodala. „Pokud máte možnost, setkávejte se venku,“ zakončila Cruzová s tím, že všem nakaženým je „opravdu zle“.

Pro pohřby platí nařízení, že obřadní síně mohou být zaplněny jen do 75 procent jejich kapacity. K celé záležitosti se vyjádřil také okresní soudce Justin Lewis, ten přímo vyzval lidi, aby se vnitřních pohřbů neúčastnili. Pohřební společnost Marshall & Marshall incident nekomentovala.

Video  „Třetí vlna může přijít už před Vánoci. S vakcínou blázinec skončí,“ míní parazitolog Flegr.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

denisz ( 27. listopadu 2020 18:30 )

Ještě, že česká vláda s týmy odborníků je
tak zodpovědná.Jistě ji chválí i tamní opozice,
v čele s Piráty. Neříkejte, že jen hubují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa