Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Detaily vyšehradské schůzky: Útrata přes 40 tisíc a syn známého bafuňáře u stolu

Autor: for - 
2. listopadu 2020
11:28

Schůzky, která stála Romana Prymulu ministerské křeslo, se podle serveru Neovlivní.cz účastnil i stejnojmenný syn fotbalového bafuňáře Jana Gottvalda. Podle serveru navíc nebyl jen prostým účastníkem, ale dokonce iniciátorem setkání. Anonymní zdroj popsal bujaré veselí Gottvalda mladšího od pozdních odpoledních hodin a prozradil i detaily o útratě a chování u stolu.

Na restauraci Rio's bude epidemiolog Roman Prymula ještě dlouho vzpomínat. Jeho účast na zakázané schůzce, kterou odhalili fotografové Blesku, jej stála ministerské křeslo, a více než týden po události se objevují další a další detaily této vyšehradské schůzky.

Blesk stihl zachytit v pozdních večerních hodinách Prymulu a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka. Brzy ale vyšlo najevo, že se schůzky účastnily i další osoby. Nově přišel server Neovlivní.cz s informací, že u stolu popíjel i syn stejnojmenného bafuňáře Jan Gottvald.

Vysoká útrata a demonstrace ega

Podle Neovlivní.cz seděl Gottvald se svou partou v restauraci, která měla být dle vládních nařízení zavřená, už od pozdního odpoledne. „Popíjeli a jedli. A také obvolávali vlivné známé, aby za nimi dorazili,“ popsal pro server byznysmen, který má o schůzce detailní informace.

Gottvald se podle serveru nakonec dovolal právě i Jaroslavu Faltýnkovi, se kterým podle serveru několik měsíců spolupracuje. Další pokračování již čtenáři znají. Faltýnek následně pozval i Prymulu, se kterým měl mít ten večer schůzku. Prymula tvrdí, že účelem schůzky bylo probrat celoplošné testování ještě společně se šéfem FN Ostrava Jiřím Havrlantem. Potvrdil také, že u stolu nebyli sami, ačkoliv účastníky setkání neznal.

Co přesně se ale v restauraci, či snad v salonku, řešilo, je záhadou. „U Gottvaldova stolu to byla především demonstrace jejich ega. Jsou to hráči, druhé až třetí ligy. Ale jejich útrata ten večer dosáhla 40 tisíc korun,“ uvedl zdroj obeznámený s průběhem.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Gottvald svou účast na schůzce nepopřel, ale ani nevyvrátil. Neovlivní.cz vyjádření nezískali, ale odkazují se na dva na sobě nezávislé zdoje.

Rodina Gottvalda patřila v devadesátých letech mezi vlivné postavy podnikatelského světa. Jeho otec stál za fotbalovými Drnovicemi a jeden čas se pyšnil i postem místopředsedou fotbalového svazu. Gottvald senior rovněž jednu dobu vlastnil ústeckou Setuzu, kterou od něj získal zavražděný kmotr podsvětí František Mrázek s podnikatelem Tomášem Pitrem. S Mrázkem Gottvald starší čile spolupracoval. Jeho syn pak šel v jeho šlépějích a jednu dobu udržoval pracovní vztah s Radovanem Krejčířem.

Roman Prymula po odhalení Blesku nakonec rezignoval. Na postu ministra zdravotnictví jej vystřídal Jan Blatný.

Video  Slib Babišovi. Ministr Blatný řekl, proč čekal s vyjádřeními. A jak je to s „výkřiky“ na twitteru?  - Blesk Zprávy, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

wallster ( 3. listopadu 2020 10:10 )

Raději k snídani chleba namazanej covidem, než Burešovu koblihu

illenne ( 3. listopadu 2020 09:43 )

Elita národa, kontakty s různými šíbry. Ta útrata svědčí o tom, že nejen na to mají ze svých nadstandardních příjmů, ale ještě jsou to gurmáni. Nebylo to určitě kafe s croasanty a jemně perlivá Mattoni. Tihle lidé půjdou vždy za svým, u nich jsou totiž peníze vždy na prvním místě. A způsob, jak k nim přijít ovládají velmi dobře.

villon ( 3. listopadu 2020 08:45 )

To bylo i za komárů. S tim rozdílem, že byly lidi co si nakradly (v malym – skoro všichni – nebo ve velkym, točili se o tom dokonce supr trapný komedie), pak byly majitelé rudých knížek, ty stáli nade všema ostatníma, no a nakonec poctiváci co měly nevyhnutelně how–no.
V kapitalismu ty poctiváci nemusejí mít nevyhnutelně how–no. Znám v kapitalizmu dost poctivejch a více či méně bohatejch lidí. A vo tom to je.

vaber ( 3. listopadu 2020 07:59 )

STBáčtí udavači z Blesku, všichni chtějí kapitalizmus ,tak se nedivte,že někteří mají hodně peněz a nektří nic ,to je v kapitalizmu nutnost

ksicht ( 3. listopadu 2020 01:13 )

podívejme kam vedou nitky... k české mafii
Prý mula je *** od pohledu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa