Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Farář plánoval pod rouškou tmy mši, své ovečky svolával na facebooku: Zakročila policie!

Autor: shp - 
26. října 2020
15:59

I sousední Slovensko decimuje koronavirus a lidem je ze zdravotních důvodů zakázáno se shlukovat. Nařízení vlády nerespektoval jeden z farářů v Hlohovci, který na facebooku svolával své ovečky, aby se sešly pod rouškou noci. Policie však včas zakročila.

Farář zveřejnil pozvánku na sociální síti, kde byla všem na očích. Mši chtěl uspořádat ve čtyři hodiny ráno v místní části Hlohovce Šulekov. Duchovního otce proto navštívili strážci zákona, kteří ho požádali, aby svolanou událost zrušil.

Farář naštěstí mši následně skutečně odvolal. Podle vyjádření krajské policejní mluvčí v Trnavě Márie Linkešové veřejné provozování bohoslužeb kvůli zákazu vycházení Konference biskupů Slovenska dočasně pozastavila. Mše by proto nyní neměly za žádných podmínek probíhat.

Žádost policie

Policie žádá věřící, aby zejména ve vlastním zájmu z důvodu ochrany vlastního zdraví respektovali opatření vlády a podle slov arcibiskupa Stanislava Zvolenského tak napomohli společnému dobru,“ doplnila policejní mluvčí podle webu Topky.sk.

Na pobožné Slováky apeloval i primátor Hlohovce, který doporučil obyvatelům neopouštět své domovy. „Jsme uprostřed z kontroly se vymykající pandemie. Zvažte, zda je účast na takovémto shromáždění rozumná. A pana faráře prosím, nedělejte to,“ uvedl Miroslav Kollár na sociální síti.

Buďme zodpovědní

Buďme zodpovědní k sobě i k druhým, čím dřív se epidemie přežene, tím dříve se budeme moci vrátit k normálnímu životu,“ uzavřel primátor Hlohovce, který doufá, že budou obyvatelé města skutečně rozumní.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa