Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Příplatky a ovoce. Obchodní řetězce ve druhé vlně opět nachystaly bonusy pro zaměstnance

Autor: ČTK - 
23. října 2020
21:50

Potravinářské řetězce pro zaměstnance vzhledem k aktuální náročné situaci stejně jako na jaře připravily mimořádné bonusy. Například firma Billa pokladním, pracovníkům čerstvých úseků, prodavačům či skladníkům vyplatí 3000 korun formou poukázky na nákup, uvedla v pátek mluvčí společnosti Dana Bratánková. Provozní zaměstnanci obchodů Albert dostanou v tomto čtvrtletí bonus 3000 korun, informoval už dříve řetězec.

Billa pracovníkům dárkovou kartu na nákup v jejích supermarketech začne rozdávat podle Bratánkové v následujících dnech, aby ji mohli využít co nejdříve, uvedla. Společnost podle ní připravuje i další kroky pro zlepšení pracovních podmínek. Stejně jako na jaře mají zaměstnanci Billa k dispozici vitamíny, ovoce, čaje, džusy a další potraviny pro posílení imunity, doplnila Bratánková.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Řetězec Albert za nouzového stavu na jaře vyplatil svým pracovníkům odměny v řádech tisíců korun. Společnost na ně vynaložila 70 milionů korun, uvedla v září firma. Podle ředitele lidských zdrojů společnosti Albert Ctirada Nedbálka i pracovníci tohoto řetězce dostávají zdarma vitamíny či ovoce. Hradí jim také očkování proti chřipce, o které letos vzrostl zájem o přibližně 70 procent ve srovnání s loňskem.

Odměny zamíří i ke skladníkům

Mimořádných odměn ve výši až 4000 korun se v březnu dočkali pracovníci prodejen a logistických center Lidl. Kaufland zaměstnancům v březnové výplatě za práci v mimořádných podmínkách dal až 4000 korun hrubého. Odměny dostali provozní pracovníci v prodejnách, logistických centrech i masozávodě. Tesco zaměstnancům před Velikonocemi rozdalo odměnu v závislosti na počtu odpracovaných hodin.

Video  Babiš o konci Prymuly: Zemanovi předložil návrh na nového ministra zdravotnictví  - Jan Jedlička, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

V České republice od 5. října platí znovu nouzový stav. Od čtvrtka byl zakázán maloobchodní prodej a služby s výjimkami, jako jsou potraviny, drogérie, lékárny, květinářství nebo galanterie. V případě služeb dál fungují servisy, myčky nebo odtahy vozidel. Opatření by měla trvat do konce nouzového stavu, tedy 3. listopadu. Zda kabinet požádá Poslaneckou sněmovnu o možnost nouzový stav prodloužit, se rozhodne 30. října, řekl tento týden premiér Andrej Babiš (ANO).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa