Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ministr Toman má koronavirus, jednal i se Zemanem. Ovčáček: Slova o ohrožení prezidenta

Aktualizováno -
18. října 2020
14:48
Autor: ČTK, simao, vei - 
18. října 2020
14:18

Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) měl pozitivní test na koronavirus, řekl ČTK mluvčí ministerstva. Je v kontaktu s hygieniky a řídí se jejich pokyny. Toman byl ve středu u Miloše Zamana v Lánech. Co vzkázal hradní mluvčí Jiří Ovčáček o případném ohrožení prezidenta?

Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) má koronavirus. Je přitom jedním z těch, kteří tento týden vyrazili do Lán na jednání s prezidentem Milošem Zemanem.

Toman byl u Zemana ve středu, tedy předtím, než tam přijeli i premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) či třeba zpěvák Michal David s producentem a podnikatelem Oldřichem Lichtenbergem.

Ovčáček: Prezident není ohrožen

Zda se Zeman podrobí testu na koronavir odmítl jeho mluvčí Jiří Ováček Blesk Zprávám sdělit. Prezdient je prý v pořádku. „Opatření byla dodržena pan prezident není ohrožen,“ napsal v krátké sms zpráv Ovčáček. 

V sobotu pak u Zemana zasedal expertní tým, posuzující stavební zákon - za účasti další vládní členky, minsitryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové (za ANO).

Toman prezidenta informoval o koronavirových opatřeních, ale bavili se také o rozpočtu ministerstva na příští rok, o vodě a vodním hospodářství, stejně jako o kůrovci a obnově lesů.

Video  Celý projev prezidenta Zemana: Vyzval k nošení roušek, věří Prymulovi  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 19. října 2020 07:54 )

Zvlášť když koronu v "čechách" (tedy spíš v odloučenym lénu čobolstánu) má pod palcem jeden z letošních laureátů a shodou okolností ještě větší čínskej slouha než pan president Lihoš Eman.

villon ( 19. října 2020 07:52 )

Neni hezký přát jinýmu smrt. Ale Lihoš jenom sklízí to, co několik desetiletí usilovně sázel. Bohužel, takoví už je úděl zlodědků.

villon ( 19. října 2020 07:49 )

Žádnej strach, národe, o svího oblíbenýho lídra a gurua nepřijdeš. Vždyť při pohledu na toho zombíka je jasný, že kde nic neni ani smrt nebere. Ten už jede na obden vyměňovaný krvy, všecky orgány mimo funkci, virus tam nemá už co rozj_ebat.

midloch ( 19. října 2020 02:02 )

Nemusí umírat.....stačí když se bude chovat jako každý jiný člověk ,který byl v kontaktu s nakaženým.Zůstat v karanténě a nestýkat se jinými lidmi.Já jsem po pozitivním testu byl i se synem v domácím vězení a ani by nás nenapadlo to porušit(a to syn měl testy negativní)

BoziMilda ( 18. října 2020 23:37 )

Hranici překračuje Zeman. Ví, jak je na tom zdravotně (teda snad mu řekli nepravdu, ne ty pohádky, co vyprávějí lidu) a přesto jak umanutej trvá na svý slavných chvilce s medialema. Tak se pak nemůže divit, když to chytí. Ale já se o něj nebojím, prostatu má jako panic, v zimě si trénuje plíce na běžkách, vyléčil si cukrovku, svaly nabral pudinkem, je stoprocentně fit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa