Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za předstírání kašle vyloučení? Školy nastavují přísná pravidla pro chování žáků

Autor: sova - 
31. srpna 2020
18:58

Školy ve Velké Británii připravují přísná pravidla pro chování žáků ve vzdělávacích zařízeních během koronavirové pandemie. Normy mají mít za následek prosazování sociálního distancování nebo tresty za jejich nedodržování. Ty budou následovat i v případech, kdy žáci budou o koronaviru nemístně vtipkovat nebo předstírat kašel. Rodiče byli úřady varováni, že jejich děti mohou být v krajním případě i vyloučeny ze školy. Informoval o tom britský Daily Mail.

Pokud nebudou dodržovat pravidla určená ke snížení rizika infekce, budou děti trestány. To se týká například používání toalet určených pro žáky z jiné skupinky. Děti budou totiž roztříděny do barevných skupin, aby se co nejméně setkávaly a „míchaly“ mezi sebou.

Jedny z nejpřísnějších pravidel chování zavedla například Ark Alexandra Academy v Hastingsu ve východním Sussexu. Tam jsou zakázány dokonce i posměšky nebo vtípky dětí týkající se pandemie.

Rodiče dostali dopis s výčtem možných prohřešků

„Následující chování může mít za následek vyloučení na dobu určitou: Úmyslný či předstíraný kašel nebo kýchání; nevhodné komentáře nebo prohlášení týkající se koronaviru; účelný fyzický kontakt s jakoukoli jinou osobou; opakované nedodržení pokynů v určitém časovém rámci pak bude mít za následek vyloučení studenta z hodiny,“ píše například v dopise rodičům ředitel výše jmenované školy.

Komunitní škola Johna Flamsteeda v Derby například uvedla, že „studenti budou mít specifické toalety, které mohou používat během přestávek – jejich rozřazení pro jednotlivé skupiny studentů je třeba dodržovat“.

„Pokud se student rozhodne, že je nebude respektovat, bude to považováno za velmi závažné disciplinární provinění,“ píše se v manuálu školy.

Pití dovoleno jenom z kelímků

Žáci po celé zemi si tak budou muset zvyknout na velmi odlišná pravidla. Některé školy nakoupily navíc tisíce jednorázových – ale recyklovatelných – plastových kelímků, které budou určeny pro nalévání nápojů. Jiný způsob pití nebude u žáků tolerován.

Michal nobl ( 1. září 2020 07:39 )

No to je zas de-byl-ni nařízena buzerace uz i děti.A co kdyz dítě podráždí v krku nasmradena paní ucitelka.Je to kolikrát puch je citit. Az se to bude přenášet ušima a očima,nařídí zákaz koukani a poslouchání.Jdete uz stěna nákazáma a prikazama do pr-de-le. Dyt je to jak u blbcu na dvorku

diskutujici ( 1. září 2020 06:56 )

"..totiž roztříděny do barevných skupin.." Tak, správně. Bílí k bílým, černí k černým

Pohybovenadany ( 1. září 2020 05:45 )

80% tady toho Covidu je smyšlené .

PavelSki ( 31. srpna 2020 21:57 )

Kájo, se musíš obracet, demokratický západ ....

Byl hrozný tento stát
když musel jsi se dívat
jak zakázali se smát
a zakázali zpívat
a bylo jim to málo
Poručili dětem
modlit se jak si přálo
veličenstvo Kat
modlit se jak si přálo
veličenstvo Kat

BoziMilda ( 31. srpna 2020 21:55 )

Takže kdo zakašle, má problém. Může ho zachránit jenom to, že mu Covid doopravdy najdou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa