Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pilulky poté jdou na dračku a kondomy mizí z regálů: Karanténa válcuje výrobce ochrany

Autor: jel - 
14. dubna 2020
20:20

Také na společnosti vyrábějící antikoncepční prostředky dopadá celosvětová pandemie nebezpečného koronaviru. Zatímco největší světový dodavatel kondomů, malajská společnost Karex, musela své tři továrny uzavřít a prezervativů bude možná nedostatek, prodej nouzové antikoncepce pro ženy se zvýšil o neuvěřitelných 122 procent.

Společnost Karex vyrobí každý pátý kondom na světě. V současné době jsou však její továrny v Malajsii zavřeny v důsledku opatření, která země přijala, aby zabránila šíření koronaviru.

Tato skutečnost by mohla znamenat, že po celém světě bude kondomů o mnoho méně. „Brzy uvidíme, že bude všude globální nedostatek kondomů, což bude děsivé,“ řekl agentuře Reuters generální ředitel společnosti.

Zato online prodej nouzové antikoncepce, která slouží jako záchrana v případě, že jiná ochrana selhala, extrémně stoupl. Podle deníku Daily Mail se prodej tzv. „pilulek poté“ v Británii od počátku karantény zvýšil o 122 procent.

„Pochopitelně, pokud jsou páry doma delší dobu, je pravděpodobnější, že budou mít pohlavní styk a některé si možná nevzpomenou na antikoncepci, až dokud není příliš pozdě,“ vysvětlila pro portál souvislosti doktorka Diana Gallová, která dodala, že by pilulka po neměla sloužit jako náhražka ostatních antikoncepčních metod, ale pouze jako záchranná brzda pro případ „nehody“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi