Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Foto, které vydá za tisíc slov: Matka zachytila syna, jak ho rozplakala virtuální výuka

Autor: Darina Jíchová - 
27. srpna 2020
20:29

Američanka Jana Coombsová se na internetu podělila o fotku svého syna (5), který se při studijních povinnostech rozplakal. Slzy frustrace a vzteku vyvolala online výuka, předškolák by se evidentně radši vrátil přímo do školky mezi svoje kamarády a učitele. Žena sdílela emotivní obrázek, aby ukázala trápení dětí, které jsou během pandemie koronaviru odkázány na virtuální výuku, uvedla stanice CNN.

„Vyfotila jsem ho, protože chci, aby lidé, kteří nemají děti, viděli realitu online výuky,“ vysvětlila Coombsová, snímek na internetu sdílela 17. srpna. Jejím záměrem je zvednout povědomí o potížích, kterým předškoláci, žáci i starší studenti čelí během výuky z domova.

Američanka: Brečela jsem se synem

Žena popsala, jak její syn při začátku hodiny sklonil hlavu a rozbrečel se. „Pak za mnou přišel a objal mě a já jsem brečela s ním,“ dodala. S počátkem nového školního roku ve Spojených státech došlo k názorovému střetu mezi učiteli, pedagogy a představiteli ministerstva školství o tom, jak bude výuka probíhat.

Většina amerických škol se uchýlila k online výuce, jen několik málo škol se otevřelo pro prezenční studium, některé instituce se pokouší o kombinaci těchto dvou programů – pokud se jejich žáci nemůžou učit doma, mohou přijít do školy. Jsou pak rozděleni po jednom do tříd.

Výuka v USA

Ministerstvo školství se na základě studie Asociace amerických pediatrů, ve které bylo dokázáno, jak snadno děti roznášejí koronavirus, rozhodlo přejít k online výuce a nechat školy uzavřené. Nicméně nespočet pediatrů proti této formě vzdělávání vystoupilo s tím, že může mít negativní dopad na děti, a to hlavně mladšího školního věku.

Koronavirus v USA: Jen některé školy se otevřely studentům, ostatní zůstávají uzavřené a plní online výuku, některé instituce zkouší venkovní učebny. Koronavirus v USA: Jen některé školy se otevřely studentům, ostatní zůstávají uzavřené a plní online výuku, některé instituce zkouší venkovní učebny. | Reuters

„Vzdělání je pro děti podstatné, nejde jen o to, aby se naučily, že jedna plus jedna jsou dvě, ale také o socializaci s vrstevníky a o osobní a praktickou zkušenost, tak se děti učí nejlépe,“ prohlásila Coombsová. Sama jako matka čtyř dětí chápe obtíže rodin s online výukou.

„Máte na starost domácnost, já k tomu mám doma ještě batole, denně dostáváte tak 5 tisíc mailů od učitelů, snažíte se dohlížet na děti, že jsou u počítače, že dělají úkoly. Neustále musíte aktualizovat nebo stahovat nové aplikace a programy, výuka se přesouvá na nové platformy. Někdy odkazy nefungují. Běháte od jednoho počítače k druhému,“ popsala žena.

„Na druhou stranu jsem všem učitelům neuvěřitelně vděčná, dělají všechno pro to, aby výuka byla víceméně bezbolestná, a to jak pro děti, tak pro rodiče,“ Coombsová rovněž sdílela své uznání a poděkování pro americké pedagogy.

kralovna-vsech-mori ( 27. srpna 2020 20:46 )

No co? Další tupý émeričan.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa